Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η τρόικα στην Αθήνα, κύμα απεργιών στους δρόμους

Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου
Φωτ.: Ορέστης Σεφέρογλου
Νέο απεργιακό κύμα κατά των απολύσεων στο δημόσιο. Δευτέρα-Τρίτη απεργούν οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στους Δήμους και στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι ξεκινούν 48ωρες κυλιόμενες. Τρίτη-Τετάρτη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Τρίτη 24ωρη της ΓΣΕΕ, 10-1μμ στάση εργασίας στα ΜΜΕ.
Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία, αύριο και μεθαύριο, της ΑΔΕΔΥ. Για σήμερα το ΔΣ της ΔΟΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ, στο υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες) οι εργαζόμενοι στις εφορίες συμμετέχουν επίσης στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγελθεί.
Νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ καλεί τα μέλη του στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 24/9 και μεθαύριο Τετάρτη 25/9 οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Οι πλοηγοί ζητούν από το υπουργείο Ναυτιλίας να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της υπηρεσίας με μόνιμους πλοηγούς μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας –και όχι με εκτάκτους, κάτι που, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, αντίκειται στον νόμο και απαξιώνει την υπηρεσία. Τονίζουν επίσης ότι η Πλοηγική Υπηρεσία έχει ρητά εξαιρεθεί από όλες τις μνημονιακές απαγορεύσεις περί κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων και την αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων ένα προς πέντε, ενώ κάνουν λόγο για ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.
Σημειώνεται ότι όλες οι δαπάνες της Πλοηγικής Υπηρεσίας βαρύνουν το κεφάλαιο αυτής που δεν χρηματοδοτείται ούτε επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σε ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα των πλοηγών το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων και Ναυαγοσωστικών αποφάσισε ομόφωνα, να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 24/9 και την Τετάρτη 25/9 από τις 6.00 έως τις 10.00.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: