Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ


Αναβρασμός και αγανάκτηση  επικρατεί  στα σωματεία μπάσκετ και γυναικείου βόλεϊ της Ιτέας  καθώς ο χώρος  που αθλούνται και δίνουν τους επίσημους αγώνες τους είναι τρισάθλιος και ταυτόχρονα επικίνδυνος για τη σωματική  ακεραιότητα των αθλητών.
 Στο γήπεδο , η ηλικία του οποίου πλησιάζει τα είκοσι χρόνια με έτος κατασκευής ίδιο με της Άμφισσας που έχει ήδη διαλυθεί,  αθλούνται πάνω από 200 αθλητές (100 του μπάσκετ και 100 του γυναικείου βόλεϊ).
Και αν στην  Άμφισσα οι δημοτικοί άρχοντες φρόντισαν ήδη να κατασκευάσουν το κλειστό «Καμπεράκης» για να καλύψουν το κενό  , στην Ιτέα  αδιαφόρησαν εντελώς για το πρόβλημα με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάντια…..
Οι  εικόνες  που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στο γήπεδο δεν τις  συναντάς πλέον , χωρίς ίχνος υπερβολής, ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου.
Η οροφή  είναι κυριολεκτικά  ξεσχισμένη από τον άνεμο και τη βροχή , γεμάτη τρύπες ενώ από την αδιαφορία των ιθυνόντων προστίθενται συνεχώς νέες    .
Δεν είναι λίγες οι φορές που παίζει η ομάδα μπάσκετ ή βόλεϊ  σε εθνικά πρωταθλήματα και  ο χώρος  μοιάζει  με ντους καθώς το νερό  μπαίνει ορμητικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο  από τις τρύπες , κάτι που είναι άκρως επικίνδυνο για τους αθλητές , διαιτητές αλλά και τους ηρωικούς φιλάθλους  .
Άσε που ως νομός  Φωκίδας και ως Δήμος Δελφών (αλλά και παλιότερα  Ιτέας αφού το πρόβλημα δεν είναι μόνο σημερινό) έχουμε γίνει ουκ ολίγες φορές περίγελος και σούργελο  στα αντίπαλα σωματεία.
Ο αγωνιστικός χώρος , αντί να είναι ξύλινος-παρκέ όπως σε όλα τα καθωσπρέπει γήπεδα, συνεχίζει να είναι με τσιμέντο κάτι που επιβαρύνει την προσπάθεια των αθλητών και έχουμε συνεχή κρούσματα τραυματισμών
Όπως μας ενημέρωσε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ Χρήστος Μωραΐτης   εκτός από τους συνεχείς μικροτραυματισμούς,  πέρυσι είχαμε και δύο σοβαρότατους  εκ των οποίων ο ένας αθλητής αναγκάστηκε να κάνει χειρουργείο στη μέση. 
Για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που υπάρχουν στο «μπαλόνι» έχει ενημερωθεί με διαβήματα των διοικητικών συμβουλίων  αλλά και επιστολές  με τουλάχιστον 250 υπογραφές  η δημοτική αρχή που συνεχίζει να ποιεί τη νήσσα.
Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες αντιπροσωπεία της ομάδας
Μπάσκετ αποτελούμενη από τους κκ Ντινόπουλο, Μωραίτη και Λιάνα Πεχλιβανίδη   επισκέφτηκαν την Αντιδήμαρχο Ιτέας  κα Λαίνη στην οποία εξέθεσαν τα προβλήματα τους απαιτώντας λύση και βάζοντας το ζήτημα σε αντιπαράθεση με την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στην πόλη.
«Δεν μπορεί  για το ποδόσφαιρο να έχουν δύο γήπεδα και για εμάς κανένα. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι δεν έπρεπε να φτιαχτεί του ποδοσφαίρου αλλά ότι θα έπρεπε να κοιτάξουν και εμάς. Γιατί μας θεωρούν παιδιά ενός κατώτερου θεού;» θα μας πει χαρακτηριστικά ο Χρήστος  ο Μωραΐτης  ο οποίος θα συμπληρώσει :
« Φέτος πήραμε σχεδόν χατηρικά από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΣΕ Χάρη Μελετίου την ΄’αδεια να αγωνιζόμαστε σε αυτό το γήπεδο  ν   . Όμως μας προειδοποίησαν αυστηρά: αν κάποιο αντίπαλο σωματείο καταθέσει ένσταση θα αναγκαστούμε να σας απαγορέψουμε τη συμμετοχή σας στο πρωτάθλημα, αν δεν έχετε άλλο γήπεδο.
Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε τουλάχιστον την αντικατάσταση των δύο ρολογιών που μετράνε τα δευτερόλεπτα  και είναι αγορασμένα από το 1988 και να μην μας βοηθάνε. Δεν είναι δυνατόν  σήμερα οι μισές λάμπες να είναι καμένες, να ζητάμε την αντικατάσταση τους και να αδιαφορούν.»
Τι να πει κανείς ;;; Δεν έχει ουτε καν άδεια διεξαγωγής αγώνων
Πέρα από τα προφανή προβλήματα που έχει το «μπαλόνι» της Ιτέας αξίζει να σημειώσουμε ότι επιπλέον δεν έχει άδεια καταλληλότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με άλλα λόγια σύμφωνα με τις  επίσημες κρατικές υπηρεσίες απαγορεύεται η διεξαγωγή οποιασδήποτε  αθλητικής δραστηριότητας και όποιες γίνονται απλά είναι παράνομες.
Πιο συγκεκριμένα, την αυτοψία καταλληλότητας διεξήγαγε επιτροπή που όρισε η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και αποτελείται από τους  κκ : Χρήστος Δημητρέλος, Πολιτικός Μηχανικός της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος, ιατρός του Γ. Νοσοκομείου Άμφισσας Νικόλαος Πρασσάς , πυραγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άμφισσας κ Εκπρόσωπο της Αστυνομίας , τον κο Αθανάσιο Χολέβα
Η  αυτοψία  έδειξε :
Α. Έχει πρόβλημα στο κριτήριο «»Τρόποι προφύλαξης αθλούμενων από πράξεις βίας»
Β.  Έχει πρόβλημα στην ασφάλεια των κερκίδων
Γ. Έχει πρόβλημα στο  κριτήριο: «Διαφυγή και εκκένωση των εγκαταστάσεων από αθλητές και εργαζόμενους σε περίπτωση ανάγκης»
Δ. Έχει το ίδιο πρόβλημα στο κριτήριο «Διαφυγή και εκκένωση των εγκαταστάσεων από φιλάθλους σε περίπτωση ανάγκης»
Ε. Έχει πρόβλημα στους χώρους υγιεινής των αποδυτηρίων  και των χώρων υγιεινής των θεατών
ΣΤ. Έχει πρόβλημα στο κριτήριο: «Χώροι και μέσα παροχής πρώτων βοηθειών»
Ζ. Έχει πρόβλημα στο κριτήριο: ”ειδικές διατάξεις ασφαλείας για τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις”
Η. Έχει πρόβλημα στο κριτήριο: “Ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας”
Θ. Δεν έχει δοθεί ποτέ στο παρελθόν άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης και ως εκ τούτου όλοι οι αγώνες γίνονται με ευθύνη των σωματείων
Η επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε και σεβαστό Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών.
Οι αθλητές και αθλήτριες του Γυμναστικού Συλλόγου Ιτέας κάνουν έκκληση και σας παρακαλούν για πολλοστή φορά να μεριμνήσετε για την κατασκευή ενός σύγχρονου καινούριου κλειστού Γυμναστηρίου που θα ανταποκρίνεται στις αθλητικές μας ανάγκες, που είναι οι προπονήσεις και αγώνες πρωταθλημάτων στην ΕΣΚΑΣΕ (Ανατολική Στερεά και Εύβοια).
Δικαιούμαστε και εμείς αυτό που έχουν όλες πόλεις που ασχολούνται με το μπάσκετ και βόλεϊ στους Νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας κλπ και οι περισσότερες που αγωνιζόμαστε στην ίδια κατηγορία είναι μικρότερες πληθυσμιακά από την πόλη της Ιτέας.
Αναφέρουμε ορισμένες για να καταλάβετε την αδικία που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια που χρησιμοποιούμε αυτό το γήπεδο που είναι παλιό και ακατάλληλο για προπονήσεις και αγώνες πρωταθλημάτων. Είναι ακριβώς το ίδιο κλειστό μπαλόνι που είχε και η Άμφισσα πολλά χρόνια πριν γίνει το καινούριο κλειστό και βρίσκεται κατεστραμμένο αρκετά χρόνια, ακατάλληλο για οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Οι πόλεις είναι η Άμφισσα, Λαμία, Αταλάντη, Στυλίδα, Μαλεσίνα, Λιβανάτες, Λάρυμνα, Άγιος Κωνσταντίνος, Μώλος, Καμένα Βούρλα, Αλίαρτος, Δίστομο, Λιβαδειά, Ορχομενός, Θήβα, Σχηματάρι, Χαλκίδα, Αρτάκη, Κύμη, Κάρυστος, Αιδηψός, Αμφίκλεια κ.λ.π. Όλες δραστηριοποιούνται στην ΕΣΚΑΣΕ.
Είναι κρίμα να σταματήσει την δραστηριότητα μια αθλητική κυψέλη τριακοσίων και πλέον παιδιών, η μεγαλύτερη στη Φωκίδα, που τριάντα χρόνια δίνει με μεγάλη επιτυχία το αθλητικό της στίγμα στον Νομό μας και στη χώρα γενικότερα, επειδή κάποιοι κύριοι άθελά τους πιστεύουμε, δεν έχουν δώσει την πρέπουσα προσοχή στο χρόνιο πρόβλημα μας, με συνέπεια η αθλητική μας δραστηριότητα να είναι ελλιπής και επικίνδυνη (τραυματισμοί, ακυρώσεις αγώνων κλπ).
Παρακαλούμε εσάς να δώσετε την λύση που οι άλλοι δεν μπόρεσαν πολλά χρόνια πριν. Ζητάμε ένα κλειστό γυμναστήριο με οροφή,  να μην στάζει όταν βρέχει και με παρκέ για τις αθλητικές μας δραστηριότητες.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση
Για το Δ.Σ., τους προπονητές, αθλητές, γονείς

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΑΜΑΚΙΑ Ο ΕΡΜΗΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΧΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΜΩΛΟ . ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΗΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΦΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Ανώνυμος είπε...

tha to ftiaksei i S&B min stenaxorieste vre paidia kai anevainei i piesi sti giwta . xoumaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα και άδικο να πληρώνουν οι πολίτες και όχι οι πρόεδροι των ομάδων για τα γήπεδα τους και να μην έχουν δικαίωμα οι πολίτες να μπορούν έστω 1 φορά την εβδομάδα να μπορούν να χρησιμοποιούσουν το γήπεδο που κατα τα άλλα είναι δημοτικό.

Π.Σ

Ανώνυμος είπε...

Είναι εξοργιστικό να φτιάχνεται βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου όταν στα 20 μέτρα υπάρχει το μπαλόνι. Όποιος έχει πάει χειμώνα μέσα σε αυτό το ξεπερασμένο στάδιο καταλαβαίνει ότι θέλει πολύ πείσμα και υπομονή πέρα από το θάρρος για να προπονηθείς εκεί μέσα. Απλώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ κ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ που φτιάξατε το βοηθητικό γήπεδο και στο μπάσκετ ούτε βίδα.
Βοηθητικό γήπεδο χρειάζεται η επαγγελματική ομάδα του νομού, ο Φωκικός. Γιατί να μην γίνει στην Άμφισσα; Ποιός ο σκοπός του στην Ιτέα; Γιατί να μην έχουμε ολοκληρωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με όλα τα γήπεδα σε κανονική κατάσταση;

Αλλά από τότε που φτιάχτηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις (κολυμβητήριο & μπαλόνι) ήταν στον αυτόματο και ότι γίνει. Είχαν τον Κύριο Ηλία Μωραΐτη να νοιάζετε, να τρέχει, να επισκευάζει ΑΜΙΣΘΙ. Τώρα περιμένουμε μάλλον να βγει το αυτοεπισκευαζόμενο μπαλόνι, κάτι σαν την έξυπνη σίτα ...

Ανώνυμος είπε...

Να πάτε να παίξετε στην Αμφισσα και αφήστε τα παρακάλια. Ο προπονητής... ξέρει το δρόμο