Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΩΚΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΩΚΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Ε.Φ.Μ.)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με πλήρη επιτυχία η ΕΦΜ γιόρτασε τα 40 της χρόνια στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 και παράλληλα τίμησε τον Επίτιμο Πρόεδρο αυτής κύριο  Γεώργιο Ν. Κουτσοκλένη.  Εκτός από τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κυρία Γιώτα Γαζή και η εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών, αντιδήμαρχος κυρία  ΜάρωΓουργουρή. 
Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΕΦΜ κύριος Ιωάννης Γ. Ράμμος αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. όλους τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την μεγάλη τιμή και ικανοποίηση που ένιωθε, αναφέρθηκε στο έργο της Εταιρείας όπου μεταξύ άλλων τόνισε την ανελλιπή έκδοση του περιοδικού «ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠ΄ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ»,την ανάδειξη Εθνικών τοπικών επαιτειών όπως αυτή της Επανάστασης του 1821 στην Ι.Μ.ΠροφήτουΗλιού, τη Μάχη της Άμπλιανης, τα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες που οργάνωσε η εταιρεία και άλλα.  Στο σημείο αυτό υποσχέθηκε ότι το νέο Δ.Σ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχίσει το πολύτιμο αυτό πολιτιστικό έργο, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες και την υφιστάμενη οικονομική κρίση ελπίζοντας πάντα ότι ο Δήμος Δελφών θα ενδιαφερθεί πραγματικά ώστε να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες πλούσιες συλλογές εκθεμάτων λαϊκής τέχνης με σκοπό σύντομα να λειτουργήσει το Λαογραφικό Μουσείο στην Άμφισσα.
Στη συνέχεια  τόνισε το σπουδαίο έργο και τη συμβολή του κυρίου Γ.Κουτσοκλένη που όπως μεταξύ άλλων με έμφαση είπε, ότι είναι ο άνθρωπος που κράτησε στη ζωή την Εταιρεία όλα αυτά τα 40 χρόνια.  Για τους λόγους αυτούς του επέδωσε Τιμής Ένεκεν την πρώτη πλακέτα της ΕΦΜ για την θητεία του ως Πρόεδρος επί 37 χρόνια.  Κατόπιν, ένα από τα παλαιότερα μέλη της εταιρείας, η κυρία Φανή Φουσέκη, του επέδωσε ένα τιμητικό δίπλωμα για τις υπηρεσίες του κυρίου Κουτσοκλένη γενικώς στην εταιρεία.  Τέλος η γραμματέας του Δ.Σ. κυρία Παρασκευή Καστρίτη-Αθανασοπούλου πρόσφερε μια ανθοδέσμη στην κυρία ΕυαγγελήΚουτσοκλένη αναγνωρίζοντας την συμπαράσταση και την βοήθεια προς τον σύζυγό της όλα αυτά τα χρόνια. 
Βαθύτατα συγκινημένος ο κύριοςΚουτσοκλένης αναφέρθηκε πολύ σύντομα στο έργο του και ευχαρίστησε όλους αυτούς που κατ’ αρχήν συνέλαβαν την ιδέα της εκδήλωσης αλλά και αυτούς που συνέβαλαν στην υλοποίησή της.   Επίσης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που μοιράστηκαν μαζί του τη χαρά που ένιωθε αλλά και όσους βρήκαν να πουν έναν καλό λόγο γι’αυτόν. 
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κύριο Γιαννίτσηςεκ Γαλαξιδίου ο οποίος εξήρε το άνθρωπο (Γ.Κουτσοκλένη) και το έργο του και του πρόσφερε μια σειρά βιβλίων.
Τις προσφωνήσεις έκλεισαν η κυρία Γ. Γαζή εξαίροντας και αυτή το πολιτιστικό έργο της εταιρείας και της προσφοράς του κυρίου Κουτσοκλένη και η ΜάρωΓουργουρή επίσης.  

 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νάτα - Νάτα τα παιδιά....
ΌΣΟ για λόγους σκοπιμότητας παρέμεναν κρυφές οι σχέσεις , τώρα που κάναμε τη δουλειά μας και πήραμε τα αξιώματα της δεκάρας, άσ΄τους τους να....λένε....εμείς θα λέμε ότι....ψιχαλίζει....

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ μου πείτε ότι και ο Ράμος θα μοιράζει βραβεία και μετάλλια αντιγράφοντας τις ξεφτισμένες ιδέες του γνωστού....Βιομηχάνου...Μεταλλίων....