Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Τη ροή του χρήματος ψάχνει η δικαιοσύνη "γιατί οι χειροπέδες δεν αρκούν"



Οι αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής μόλις άρχισαν. Η βία την οποία χρησιμοποιούσε για να επιβληθεί ήταν εύκολα αντιληπτή όπως και η ανοχή της τουλάχιστον τους τελευταίους 12 μήνες. Το πιο ενδιαφέρον προς αποκάλυψη όμως είναι να μάθουμε πως αυτή η οργάνωση που φόρεσε το μανδύα κόμματος μπορούσε να κινείται οικονομικά. Και επίσης πως και προς ποιες κατευθύνσεις διοχέτευε τα χρήματα που φαίνεται να είχε στην διάθεσή της.

Και δεν είναι τυχαίο ότι οι συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκαν μέσα στη νύχτα στον ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς . Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή.
Η δίωξη θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.


Τα τελευταία 24ωρα πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί. Η εμπλοκή του ΣΔΟΕ στις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή πυροδότησε πολλές συζητήσεις οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι βουλευτικές αποζημιώσεις και η κρατική επιχορήγηση ίσως να μην ήταν οι μοναδικοί πόροι της οργάνωσης.
Το ΣΔΟΕ δεν ερευνά όμως μόνο τα χρήματα τα οποία έμπαιναν στο ταμείο της αλλά και αυτά που έβγαιναν . Και κυρίως που πήγαιναν.

Σύμφωνα με όσα γράφονται στον κυριακάτικο Τύπο (Real News),απο τις υποκλοπές που έγιναν από την ΕΥΠ προκύπτουν συνεννοήσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής ακόμη και για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού. Η οργάνωση είχε προχωρήσει στην έκδοση εντύπων και εφημερίδων. Και είχε εξασφαλίσει την εξόφθαλμη υποστήριξη συγκεκριμένων κέντρων ενημέρωσης κυρίως στο διαδίκτυο. Τόσο εξώφθαλμη που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρχών που ερευνούν την υπόθεση Χρυσή Αυγή.

Είναι γεγονός ότι απο την κυβέρνηση δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σ΄ αυτή τη τη πτυχή των ερευνών ,γιατί έχουν κατανοήσει ότι αποκαλύψεις που θα αποδομήσουν πολιτικά την Χρυσή Αυγή στα μάτια των πολιτών που για διαφορετικούς λόγους ψήφισαν τον σύνδεσμο, θα είναι πολλαπλά πιο αποτελεσματικές από τις χειροπέδες . Γι΄ αυτό και ζητούν από το ΣΔΟΕ αλλά και άλλες υπηρεσίες να ψάξουν με ιδιαίτερη επιμονή οποιεσδήποτε οικονομικές δοσοληψίες της οράνωσης.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν αρκετά στοιχεία προς αυτη τη κατεύθυνση τα οποία σιγά σιγά θα δημοσιοποιούνται με στόχο να “καταρριφθεί” η ψευδαίσθηση περί “αντισυστημικού” κόμματος.
www.onalert.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: