Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μήπως το χρέος του Δήμου Δελφών (και άλλων Δήμων) προς την ΕΥΔΑΠ έγινε με πίεση της τρόικας και όχι της κυβέρνησης όπως αναφέρει η βουλευτής κα Ασ. Μανδρέκα;


 
 
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2013 η βουλευτής Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα σε δελτίο τύπου αναφέρει: “Με μεγάλη ικανοποίηση σάς ανακοινώνω ότι η σημερινή Κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος μας από χρέη προς την ΕΥΔΑΠ. Η κατάσταση αυτή που αποτελεί «θηλιά στο λαιμό» του Δήμου Δελφών αφού οφείλει, σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, στην ΕΥΔΑΠ το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου, λύνεται με τον επωφελέστερο δυνατό τρόπο για τον Δήμο μας. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Τετάρτη, 11-9-2013, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ιωάννης Μιχελάκης, κατέθεσε την υπ’ αριθμ. 802 και ειδικό αριθμό 171 σχετική Τροπολογία επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία υπερψηφίστηκε από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.”
Σήμερα όμως διαβάζουμε για σκανδαλώδη τροπολογία (η όποια είναι ευνοϊκή για τον Δήμο Δελφών) όχι όμως για το Ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση που ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ.
-------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάστε το άρθρο
Υπό την πίεση της Τρόικας "κουρεύουν" το χρέος του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ για να την παραδώσουν στους ιδιώτες
Της Μαριάννας Τζάννε
Για να την παραδώσουν καθαρή στους ιδιώτες
Με σκανδαλώδες κούρεμα χρέους, που κατά πληροφορίες εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ύψος των 700 εκατ. ευρώ και πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών δήμων, περιφερειών και του δημοσίου χωρίς τα πρόστιμα και τις νόμιμες προσαυξήσεις μεθοδεύεται το νοικοκύρεμα της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να καταστεί ελεύθερη βαρών και να μοσχοπουληθεί σε ιδιώτες.
Μετά από ασφυχτικές πιέσεις της τρόικας, η κυβέρνηση καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το μάρμαρο των χρεών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και να δώσει άφεση αμαρτιών στην διοίκηση αποφασίζοντας γενναίο ψαλίδισμα των οφειλών προς την εταιρεία, που υπολογίζονται στο 1 δισ. ευρώ συνολικά.
Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΕΥΔΑΠ καλεί τους μετόχους της σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 18 Οκτωβρίου με κύριο θέμα την λήψη απόφασης για ρύθμιση των οφειλών του δημοσίου προς την εταιρεία με “την παραίτηση της Επιχείρησης από κάθε ένδικο μέσο και άλλη αξίωση...”.
Παράλληλα έχει προγραμματιστεί για αύριο διοικητικό συμβούλιο με σκοπό να προετοιμαστεί το έδαφος για την ρύθμιση των εκκρεμοτήτων μεταξύ δημοσίου και ΕΥΔΑΠ με παράλληλη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εισηγήσεις του διοικητικού συμβουλίου αλλά και η στάση των συνδικαλιστών που εκ προοιμίου έχουν ταχθεί εναντίον της παραχώρησης της εταιρείας σε ιδιώτες.
Διαβάστε περισσότερα στο: newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια: