Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


Ύποπτες κινήσεις καταγραφής των μεγάλων καταθέσεων με πρόφαση την φοροδιαφυγή
"Ύποπτες" κινήσεις του ΥΠΟΙΚ, με πρόφαση την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά που δημιουργούν υπόνοιες για προετοιμασία δήμευσης ανάλογής με αυτήν της Κύπρου ή στην καλύτερη περίπτωση εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού από τις τραπεζικές καταθέσεις (διαβάστε εδώ) καταγράφονται.
Χαρακτηριστικό είναι ότι θα καταγραφούν ακόμα και οι συνδικαιούχοι που σημαίνει ότι αν κάποιος έχει "σπάσει" τον τραπεζικό του λογαριασμό σε μερίδια μέχρι των 100.000 ευρώ σε μέλη της οικογένειάς του δεν πρόκειται να διασωθούν ούτε αυτοί οι λογαριασμοί.
Αν κάποιος επιχειρήσει να στείλει τι καταθέσεις του στο εξωτερικό για να τις γλιτώσει θα καταγραφούν και εν συνεχεία ο καταθέτης θα ελεγχθεί και αν δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευσή τους θα του επιβληθεί πρόστιμο και δήμευση της κατάθεσης στο ποσοστό που θα αποφασιστεί, αν ισχύσει και στην Ελλάδα κάτι τέτοιο.
Συγκεκριμένα τα πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ τα παρακάτω στοιχεία για κάθε ελεύθερο επαγγελματία με καταθέσεις άνω των 200.000 ευρώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: