Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Η παρουσία και οι συναντήσεις του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Αθήνα, Γεργκ Άσμουσεν, ξεκαθαρίζουν το τοπίο αναφορικά με το γεγονός ότι το τρίτο πακέτο στήριξης συνοδεύεται από νέο μνημόνιο με ενδεχόμενες πολιτικές επιπλοκές, ενώ το εγχείρημα ανάκαμψης της οικονομίας προϋποθέτει εγχώρια ιδιωτική συμμετοχή.

Από τα όσα προέκυψαν από τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην στενού συνεργάτη της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γ. Άσμουσεν, αλλά και από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung το πιθανώς αναγκαίο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα χρηματοδοτηθεί τουλάχιστον εν μέρει από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Φαίνεται πως συζητείται το ενδεχόμενο να τεθούν στη διάθεση της Αθήνας πρόσθετα κεφάλαια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι με τα χρήματα αυτά η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα θα απελευθερώνονταν εθνικά κεφάλαια για την εξυπηρέτηση του χρέους. Δεδομένου, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ότι η Γερμανία και άλλες χώρες απορρίπτουν ένα νέο κούρεμα, μοναδικές επιλογές παραμένουν «αληθινά εμβάσματα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ή τους προϋπολογισμούς των εταίρων».

Δείτε ΕΔΩ τη συνέχεια

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 153 Η ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ? ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑΜΑΣ ΦΤΑΣΟΥΝ?