Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Εκκενώνονται νοσοκομεία, μεταφέρονται ασθενείς, αναβάλλονται χειρουργεία



Σε εξέλιξη είναι από το πρωί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η διαδικασία εκκένωσης οκτώ νοσοκομείων λόγω της κινητικότητας των 1618 εργαζομένων στο ΕΣΥ. 
 
Οκτώ συντονιστές του ΕΚΕΠΥ βρίσκονται σε ισάριθμα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταγράψουν επακριβώς τους νοσηλευόμενους ασθενείς ανά κλινική και στη συνέχεια να διακομισθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε άλλα νοσοκομεία. Πρόκειται για τα θεραπευτήρια Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο (Αττική), Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» (Θεσσαλονίκη).
Σε ό,τι αφορά τα προγραμματισμένα τακτικά ιατρικά ραντεβού στα προαναφερθέντα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση, αυτά θα πραγματοποιούνται κανονικά έως και την ερχόμενη Τετάρτη 28 Αυγούστου.
 
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Δημοκήδης» συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) υπό την εποπτεία του προέδρου του, κ. Πάνου Ευσταθίου. «Πρόκειται για το πιο σημαντικό επιχειρησιακό σχέδιο που καλείται να υλοποιήσει το ΕΚΕΠΥ στη χώρα, εξαιρουμένων εκείνων που αφορούσαν τις πανδημίες γρίπης» επισημαίνει ο κ. Ευσταθίου.
22 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου νέο σύστημα εφημερίας
Αρχής γενομένης από αύριο τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση βγαίνουν από το πρόγραμμα εφημεριών, ενώ την ίδια ημέρα τίθεται σε ισχύ νέο σύστημα εφημερειών στο Λεκανοπέδιο.
Βάσει αυτού, θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες και όχι σε τρεις χρονικές ζώνες (6 πμ- 2 μμ, 2μμ- 12μμ, 2μμ- 6πμ ) όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Κατά το μεταβατικό αυτό διάστημα από 22 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου οπότε ολοκληρώνεται η κινητικότητα και η αλλαγή χρήσης στα νοσοκομεία, επιστρατεύονται και τα στρατιωτικά νοσοκομεία για τις εφημερίες του ΕΣΥ .
 
www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: