Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πλειστηριασμοί: Πότε και από ποιους θα πάρουν τα κλειδιά της α’ κατoικίας;

Φωτογραφία για Πλειστηριασμοί: Πότε και από ποιους θα πάρουν τα κλειδιά της α’ κατoικίας;

Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για το ζήτημα των πλειστηριασμών θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό δεν πρόκειται να συζητηθεί κατά την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός υπογράμμισε πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή το Δεκέμβριο, ενώ παράλληλα προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας ότι υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προστατεύεται «απολύτως» η πρώτη κατοικία και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Αυτοί που θα πρέπει να ανησυχούν είναι όσοι «παριστάνουν τους φτωχούς», τόνισε ο υπουργός, εννοώντας όσους δανειολήπτες «εκμεταλλεύονται» τη νομοθεσία και δεν πληρώνουν τα δάνεια τους ενώ στην πραγματικότητα μπορούν να το κάνουν.
Ερωτώμενος για το περιεχόμενο της ρύθμισης που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως θα επιδιώξει την παράταση του προστατευτικού καθεστώτος για τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας, καθώς και των άλλων ρυθμίσεων (από τους νόμους 3839/2010 και 4161/2013) που έχουν, όπως είπε, «κοινωνική χρησιμότητα»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: