Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΚΑΨΙΜΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡ​ΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ



Αριθ. Πρωτ. 1644/23-8-2013                              Άμφισσα  23-08-2013

Π Ρ Ο Σ
Τον   Πρόεδρο  του   Επιμελητηρίου Φωκίδας  κ.   Γεώργιο  Γαζή          ΑΜΦΙΣΣΑ

 
Κύριε Πρόεδρε
     Όπως  γνωρίζετε , την 5η  Αυγούστου 2013 , ο αρχαιότερος ελαιώνας  του κόσμου,  το  θαυμαστό αυτό Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ,  ο ελαιώνας μας ,  η καρδιά των αγροτών μας και του τουρισμού μας,   κάηκε  από το έργο που θα τον …πότιζε.
     Αν  και  πέρασε ένα εικοσαήμερο, το Επιμελητήριο παραμένει  σιωπηρό  για  τη  μεγάλη  αυτή  καταστροφή.
     Ως  εκ τούτου,  σας  καλώ ,  λόγω  της σπουδαιότητας του γεγονότος  να  γνωστοποιήσετε  δημόσια  αν  προτίθεσθε :
Να  συγκαλέσετε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου,
Να  καταδικάσετε τη ανίερη πράξη του εμπρησμού του ελαιώνα,
Να  ζητήσετε  να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι,
Να  στηρίξει  το  Επιμελητήριο  τους  πληγέντες  και  μη  Ελαιοκτηματίες  μας ,  ώστε ,  να αποκατασταθεί  ο ελαιώνας  και  να  χορηγηθούν ΟΛΕΣ  οι ενισχύσεις  και  αποζημιώσεις, με την ενεργοποίηση και του ειδικού   προγράμματος από το ειδικό ταμείο καταστροφών της Ε.Ε. και της ΟΥΝΕΣΚΟ. 
                                                     Με τιμή
                                             Νικόλαος Δρόλαπας
                                             Μέλος  Διοικητικού  Συμβουλίου  
                                             Επιμελητηρίου Φωκίδας

Κοινοποίηση :
Σε όσους ακόμη σιωπούν.

 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΛΟΓΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΖΗΣ είπε...

Κ. Δρόλαπα σας ενημερώνω ότι το Επιμελητήριο ήταν παρών στην μναδική συνάντηση των παραγωγών που έγινε στο Σερνικάκι στις 17/8/2013 και ώρα 19:00 κατόπιν συννενοησεώς λόγω απουσίας μου εκπροσωπήθηκε από τον Β΄Αντ/δρο κ. Αυγερινό Β. και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Παναγιωτόπουλο Χ.
Νομίζω ότι το αντιλήφθηκαν όλοι οι παραβρισκόμενοι εκτός από εσάς και μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέγραψε τους παραβρισκόμενους ως τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου - Συνδέσμου που θα αναδυθεί για τα συμφέροντα των αγροτών - παραγωγών ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ. Βέβαια εκπλήσσομαι πως είστε στην προσωρινή επιτροπή για την δημιουργία του Συλλόγου - Συνδέσμου αφού από πληροφορία μου δεν εγγραφείτε στα ιδρυτικά μέλη.
Σεβόμενοι την ζημία και τον πόνο των παραγωγών χειριζόμαστε το θέμα με διακριτικότητα, υπευθυνότητα χωρίς επικοινωνιακά δημοσιεύματα και θα ήμαστε αρωγοί στο πλευρό των συμπολιτών μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Β.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ
Γ. ΓΑΖΗΣ

Νίκος Δρόλαπας είπε...

Σύμφωνα με τον Κανονισμό των Επιμελητηρίων δεν γίνονται συνεδριάσεις τον μήνα Αύγουστο, εκτός εάν υπάρχουν θέματα επείγοντος χαρακτήρα , όπως το κάψιμο του ελαιώνα , ζήτημα για το οποίο...ανεξήγητα (;) πολλοί σιωπούν.

ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΛΑΠΑΣ είπε...

Κύριε Γαζή,
Είστε εκπρόσωπος ενός τοπικού φορέα,
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ευθέως :
Καταδικάζετε το ΚΑΨΙΜΟ του ΕΛΑΙΩΝΑ και τους ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ;
Ζητάτε τη ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΧΩΝ;
ή κάτι σας εμποδίζει …; ; ; ;

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δήλωσε , στη μεγάλη συγκέντρωση των ελαιοκτηματιών του Σερνικακίου, ότι εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Φωκίδας. Άδικα εκτίθεσθε.

ΑΓΝΟΕΙΤΕ, προφανώς , ότι , ο δήθεν απεσταλμένος σας κ. Παναγιωτόπουλος είναι ανταποκριτής του ΕΛΓΑ και κατέγραφε τα ονόματα στα πλαίσια της εργασίας του αυτής για την οποία αμείβεται και από τους αγρότες και ΟΧΙ για τη σύσταση του Συνδέσμου Κτηματιών, έργο το οποίο ανέθεσαν οι συγκεντρωμένοι στην Επιτροπή.

Σας κατανοώ που δεν αντιλαμβάνεστε και...εκπλήσσεσθε ….πώς οι πληγέντες ελαιοκτηματίες με συμπεριέλαβαν στη Συντονιστική Επιτροπή.

Είναι απλό.
ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑ ΠΟΤΕ , ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΩΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΔΡΟΛΑΠΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ???ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΥΚ,ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ!!!ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΟΦΕΛΗ????




**ΕΛΠΙΖΩ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ BLOG "FOKIDATV" ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΔΡΟΛΑΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΡΤΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Κύριε Δρόλαπα,
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φωκίδας προσπαθεί να είναι παρών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, έτσι ήταν παρών και στην συγκέντρωση στο Σερνικάκι είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι.
Ο δήθεν απεσταλμένος όπως αναφέρεστε για το άτομο μου έχει πάθει καταστροφή σε 45 τουλάχιστον ελαιόδεντρα και είναι ένας από τους δημιουργούς της συγκέντρωσης αυτής.
Στην ομιλία μου τόνισα ότι έπρεπε να δράσουμε συλλογικά και όχι ατομικά τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του καμένου ελαιώνα όσο και για την πρόληψη μιας άλλης καταστροφής στο τμήμα που σώθηκε και για αυτό το λόγο οι συντονιστές της συζήτησης μου ανέθεσαν να συλλέξω τα ονόματα των παρευρισκομένων ώστε να δημιουργήσουμε ένα συλλογικό όργανο.
Τέλος για το εάν είμαι ανταποκριτής του ΕΛΓΑ και για το ότι πληρώνομαι για τις υπηρεσίες που παρείχα στο Σερνικάκι σας συγχωρώ γιατί εφόσον δεν έχετε ασχοληθεί με την ελαιοκαλλιέργεια δεν γνωρίζετε πως λειτουργεί ο ΕΛΓΑ αλλά, παράλληλα σας γνωρίζω ότι η ημιμάθεια είναι κακός σύμβουλος και δείχνει και τον πραγματικό σας χαρακτήρα όπου οι προσωπικές σας επιλογές είναι απόλυτα συνδεδεμένες με το οικονομικό σας συμφέρον.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Κ.ΔΡΟΛΑΠΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ-ΚΑΤΕΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!!!ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!!!ΜΕ ΤΟΝ ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ!!!ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΩ Φ.Π.Α.????ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ???ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ!!!ΜΟΝΟ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ!!!ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΟΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ???ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΜΦΙΣΣΙΩΤΗ ΠΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ???17 ΕΚΑΤ. ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!!ΤΥΧΑΙΟ, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!!!

Νίκος Δρόλαπας είπε...

Ανώνυμε 25/8 – 2:28πμ :
ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ έχει να παρουσιάσει το Σωματείο Επαγγελματιών που αναφέρεσθε και άν θέλετε να μάθετε είναι η μόνη ενωμένη και ανεξάρτητη επαγγελματική ομάδα της Άμφισσας.
Στους αγώνες που έκαμε και όχι μόνο στις πλατείες, πάλεψαν όλοι οι επαγγελματίες μαζί.
Το μόνο όφελος που αποκόμισαν ωρισμένοι απο αυτούς ήταν οι επαγγελματικές διώξεις που ακόμη υφίστανται.



Κύριε Παναγιωτόπουλε 25/8 – 8:05μμ

Το Επιμελητήριο, όπως γνωρίζετε πολύ καλά , με άλλα ασχολείται.
Αφού δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες που εκπροσωπεί, εξακολουθεί να ΣΩΠΑΙΝΕΙ και για το ΚΑΨΙΜΟ του ΕΛΑΙΩΝΑ, μένοντας πίσω από τα γεγονότα που τρέχουν, γιατί έχετε στόχο να εμφανίσετε από το πουθενά μία άλλη επιτροπή υποταγμένη στις επιδιώξεις αυτών που ΕΚΑΨΑΝ τον ΕΛΑΙΩΝΑ από τη κακοδιοίκηση που εφαρμόζουν , τα λάθη και την αδιαφορία τους.

Αυτά που γράφετε ότι κινούμαι από κάποιο οικονομικό συμφέρον ΔΕΝ με εγγίζουν , προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα με οποιαδήποτε ιδιότητα…...

Όσο για την ημιμάθεια …μην αυτοπροσδιορίζεσθε……



Ανώνυμε 25/8 - 11:24

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ , οι εκλεγμένοι των οποίων είσθε χειροκροτητής, , να είναι όλως …..περιέργως ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ των πραγματικών ενόχων του συντελεσθέντος εγκλήματος στον Ελαιώνα.
Κι όποιος είναι υπέρ της συγκάλυψης αυτής της καταστροφής , συνεπακόλουθα είναι και ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ που ΕΚΑΨΕ τον ΕΛΑΙΩΝΑ.
Δηλαδή , είναι ΚΑΤΑ των ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ Ελαιοκτηματιών.
Είσθε και εσείς υπέρ της συγκάλυψης όπως αυτοί ;

Έχετε δίκιο λέγοντας ότι από τα 17 εκατ. Τουριστών που ήλθαν στην Ελλάδα δεν ήλθε κανείς στην Άμφισσα . Αυτό όμως δεν οφείλεται στο Ξενοδοχείο μας που πρόσφατα ανακαινίσαμε και οι επισκέπτες το φωτογραφίζουν σαν ένα από τα πιο αξιόλογα κτίρια της πόλης , το οποίο διαθέτει 80 κλίνες.

Ο λόγος που η Άμφισσα έχει μείνει πίσω και δεν έχει τουριστική κίνηση οφείλεται στην ανυπαρξία τουριστικής προβολής από τους σημερινούς τοπικούς αιρετούς οι οποίοι έχουν βουλιάξει τον τόπο.

Ρωτήστε εσείς τον κ. Φουσέκη γιατί τους επισκέπτες της Άμφισσας τους στέλνει στη ν Ιτέα η στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη πρώην Κλινική Καρανάσου και εξηγήστε και σε μένα την εκδικητικότητα που επιδεικνύει ο κύριος αυτός εναντίον του μοναδικού ξενοδοχείου της πόλης.

ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΛΑΠΑΣ


Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΜΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΖΙΠ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΤΕΡ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΩΜΑ?