Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής Ελαιοκτηματιών

 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
 
Της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής Ελαιοκτηματιών
 
 
Σε συνέχεια του ψηφίσματος της συνάντησης στο Σερνικάκι Φωκίδας στις 18 Αυγούστου 2013 των πληγέντων και μη ελαιοκτηματιών και κατοίκων της περιοχής από την πυρκαγιά της 5ηςΑυγούστου 2013 , κατά την οποία εκλέχθηκε ομόφωνα προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή , με σκοπό να ασχοληθεί με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από το κάψιμο του ελαιώνα και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας και να μεριμνήσει για την κατά νόμο σύσταση και αναγνώριση Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών του Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας , η Επιτροπή μέχρι σήμερα προέβη στις παρακάτω ενέργειες :
 
1ον Επισκέφθηκε τον κ. Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας με τον οποίο έγινε διεξοδική αναφορά στις συνθήκες της φωτιάς και επιγραμματικά στους χειρισμούς οι οποίοι έγιναν από την Υπηρεσία του.
 
2ον Επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας και από τον κ. Διοικητή ζήτησε την άμεση συνδρομή του για τη φύλαξη των καμένων ελαιοκτημάτων προκειμένου να διαφυλαχθούν από τυχόν κλοπές ξύλων μέχρις ότου οι αρμόδιες αρχές εκτιμήσουν τις προκληθείσες ζημίες .
 
3ον Επισκέφθηκε τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας και ζήτησε αντίγραφο της σχηματισθείσης δικογραφίας , η οποία και χορηγήθηκε.
 
4ον Κατατέθηκαν Δηλώσεις Παράστασης Πολιτικής Αγωγής.
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 συζητείται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άμφισσας η υπόθεση εμπρησμού του Ελαιώνα.
Για όλους εμάς τους κατοίκους της περιοχής , για όλους εμάς τους ελαιοκτηματίες , ο Ελαιώνας που κάηκε δεν ήταν μόνο μέρος του βιού μας , αλλά μέρος της ζωής μας και του τόπου μας .
Ο Ελαιώνας κάηκε στο κεντρικότερο και παραγωγικότερο μέρος του και κανένας από αυτούς που ευθύνονται ( στο μέτρο που ο καθένας ευθύνεται ) δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος .
 
Κ α λ ο ύ μ ε
όλους όσους αγαπήσαμε και ζήσαμε απ΄ αυτόν τον ελαιώνα στη δημόσια συνεδρίαση του Δικαστηρίου στην Άμφισσα στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 για να συμπαρασταθούμε στο τόπο μας .
Το οφείλουμε στην Ιστορία και τον Πολιτισμό που περικλείει και στην αγάπη μας προς αυτόν.
Ταυτόχρονα , στέλνουμε το μήνυμα να μη διανοηθεί κανείς να συγκαλύψει το έγκλημα που διαπράχθηκε.
 
Σερνικάκι 27 Αυγούστου 2013
 
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΔΡΟΛΑΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΛΑΓΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΡΑΜΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΙΝΤΖΗΡΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: