Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη Β.Κυριακάκ​η στις σεισμόπληκ​τες περιοχές της Λοκρίδας

 
 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Λοκρίδας πραγματοποίησε την Πσρασκευή 16/08 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας με επικεφαλής τον βουλευτή του νομού Βασίλη Κυριακάκη και τη συμμετοχή ομάδας πολιτικών μηχανικών.
Το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Αμφίκλεια όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ελέγχων καταλληλότητας των κτηρίων, τις ζημιές και την εξέλιξη των σχετικών διαδικασιών  άμεσα από τους αρμόδιους μηχανικούς της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή καθώς και από τον προιστάμενο της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Στη συνέχεια επισκέπτηκε τις κοινότητες Δρυμαίας, Τιθρωνίου, Ρεγγινίου και Μενδενίτσας στις οποίες συνομίλησε με πολίτες και μέλη της τοπικής  αυτοδιοίκησης των περιοχών για τις καταστροφές σε ιδιωτικά και δημόσια κτήρια καθώς και για περιπτώσεις ανάγκης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Όπως δήλωσε ο Βασίλης  Κυριακάκης  δοθεί άμεση προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην επισκευή των κτηρίων και στην στήριξη των σεισμόπληκτων πολιτών ,όπως επίσης  να κηρυχθεί η περιοχή σεισμόπληκτη με σκοπό να καθοριστούν οι διαδικασίες και τα κίνητρα αποκατάστασης των κατοικιών και των εεπιχειρήσεων. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν και πρωτοβουλίες μέσα από τη Βουλή προς τη κατεύθυνση αυτή.
Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: