Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Σαπίζουν δύο μηχανήματα που είχε αγοράσει με περίπου 200.000 ο τότε Δήμος Ιτέας! Είναι καθηλωμένα με πλαστά χαρτιά!


- Οι άδειες βγήκαν από τον προμηθευτή στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ότι δρούσε κύκλωμα και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
- Ο δήμος Δελφών δε ζήτησε αντικατάσταση με άλλα μηχανήματα μέχρι τη νομιμοποίηση των δικών του και δεν έχει ασκήσει ποινική δίωξη.
Την ώρα που οι κάτοικοι του δήμου Δελφών εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κακή κατάσταση και την έλλειψη καθαριότητας των κάδων, μια περίεργη ιστορία με μια προμήθεια δυο μηχανημάτων εξελίσσεται τα δυο τελευταία χρόνια στο δήμο, η οποία μέχρι πρότινος είχε κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο δήμος ουσιαστικά έχει ξεμείνει από πλυντήρια κάδων, γιατί τα τρία παλιά που έχει χρειάζονται γενναία επισκευή, ενώ το καινούριο που είχε πάρει αποδείχθηκε ότι έχει πλαστά χαρτιά, όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Στάθης Μαντζώρος σε προηγούμενη συνεδρίαση.
Το ιστορικό
Σύμφωνα με τον κ. Θύμιο Κοντογεώργο, υπεύθυνο για το μηχανολογικό εξοπλισμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όλα ξεκίνησαν το 2008 και το δυο 2009 όταν ο τότε Καποδιστριακός Δήμος Ιτέας με δυο μειοδοτικούς διαγωνισμούς προμηθεύτηκε από την εταιρεία ΑΦΟΙ Τσαντόπουλοι ΕΠΕ με έδρα τη Λάρισα, αρχικά ένα πλυντήριο κάδων και εν συνεχεία ένα ανυψωτικό καλαθοφόρο.
Οι άδειες αντί να βγουν από τον αγοραστή Δήμο, βγήκαν από τον προμηθευτεί, αν και όπως επεσήμανε ο κ. Κοντογιώργος συνηθίζεται ως διαδικασία, αν και στην περίπτωση που είχε ακολουθηθεί η πρώτη δυνατότητα δεν είχε προκύψει απολύτως κανένα πρόβλημα. Το περίεργο είναι ότι ο προμηθευτής, αν και θα μπορούσε να βγάλει τις άδειες των μηχανημάτων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας που είχε την έδρα του ή έστω στη Φωκίδα, προσέφυγε στο Κιλκίς, το οποίο είχε ένα – δυο άτομα προσωπικό.
Ο Δήμος Ιτέας παρέλαβε τα μηχανήματα και τα δούλευε για περίπου δυο χρόνια, όμως ο προμηθευτής εξακολουθούσε να πληρώνει τα τέλη, μια που προφανώς συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα, αν και πουλημένα.
Πέρυσι, εντοπίστηκε από την κεντρική υπηρεσία συγκοινωνιών ότι στο Κιλκίς υπήρχε θέμα πλαστών εγγράφων κατά συρροή και εξακολούθηση από δράση κυκλώματος και οι δυο υπάλληλοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, ζητήθηκε από όλες τις κρατικές υπηρεσίες που είχαν πέσει θύματα απάτης να καταθέσουν τα πλαστά έγγραφα στην υπηρεσία του Χολαργού, ώστε να κινηθεί η διαδικασία και να εκδοθούν νέα και σαφώς γνήσια.
Το γεγονός ότι τα χαρτιά είναι πλαστά διαπιστώθηκε επί ημερών Δήμου Δελφών από υπάλληλο του τμήματος συγκοινωνιών Φωκίδας και φυσικά τα οχήματα, χωρίς χαρτιά καθηλώθηκαν.
Οι συνέπειες
Στο δια ταύτα, ο Δήμος σήμερα προσπαθεί να νομιμοποιήσει τα μηχανήματα, αλλά του λείπουν έγγραφα που ο προμηθευτής δεν του δίνει εκβιαστικά, καθώς διεκδικεί ένα ποσό περί τις 2.000 ευρώ που έχει καταβάλλει για τέλη και τα οποία δεν υπάρχει έννομος τρόπος να του καταβληθούν.
Η διαδικασία, πάντως από πλευράς του δήμου για τη νομιμοποίηση των μηχανημάτων, συνεχίζεται, όπως μας είπε ο κ. Κοντογιώργος. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο Δήμος σήμερα δεν έχει μηχανήματα να κάνει τη δουλειά του δημιουργώντας μεγάλη δυσφορία στους κατοίκους της περιοχής, αφού ούτε καν δεν ζητήθηκε από τον προμηθευτή να του δώσει δυο άλλα μηχανήματα για χρήση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία νομιμοποίησης.
Τα ερωτηματικά
Είναι πολλά τα σημεία που δεν γίνονται κατανοητά σε αυτή την ιστορία και προκαλούν σωρεία ερωτημάτων.
- Για ποιους λόγους άραγε ο προμηθευτής έφτασε στο Κιλκίς για να βγάλει τις άδειες;
- Για ποιους λόγους ο δήμος δεν διεκδίκησε να τους παραχωρηθούν προς χρήση δυο άλλα μηχανήματα μέχρι να νομιμοποιηθούν τα χαρτιά;
- Μα, πάνω απ’ όλα για ποιους λόγους όταν διαπιστώθηκε ότι τα χαρτιά τους είναι πλαστά ο Δήμος Δελφών δεν άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά του και δεν φρόντισε να διώξει ποινικά τον προμηθευτή του.
Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν δεδομένου ότι τα δυο μηχανήματα στοίχησαν περίπου 100.000 ευρώ το πλυντήριο και 80.000 ευρώ το ανυψωτικό!
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΙΝΟΣ ΕΓΙΝΕ Η "ΑΓΟΡΑ".
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ 2.000 € ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

επι θηείας Παπαλαιου , όλες οι μαιμού αγορές...ΟΛΕ:::::

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ.Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ?