Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

lefta-louketo
Άγριο κυνηγητό με κατασχέσεις ακόμη και της πρώτης κατοικίας και δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων ξεκινά με το ... καλή χρονιά η Εφορία προς όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Το υπουργείο Οικονομικών με την έλευση του νέου έτους δεν έχασε λεπτό και η τρομοκρατία σε βάρος των εξαθλιωμένων από τα Μνημόνια πολιτών γίνεται και πάλι καθημερινότητα.
Ήδη τα κατασχετήρια τυπώνονται κατά χιλιάδες. Στόχος του υπουργείου είναι να έχει καταφέρει να μαζέψει μέχρι το τέλος του Ιουνίου το ποσό των 400 εκατ. Ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου ο στόχος είναι η είσπραξη 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Προτεραιότητα για το «κυνήγι» των εφοριακών, αποτελούν οι οφειλέτες που εισπράττουν ενοίκια, όσοι έχουν στην κατοχή τους πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από τρίτα πρόσωπα, καθώς και όσοι έχουν οφειλές άνω των 3.000 ευρώ και διαθέτουν ακίνητη περιουσία.
Μάλιστα το υπουργείο έδωσε εντολή να γίνονται κατασχέσεις σε ποσά που είναι σε τραπεζικές καταθέσεις, να γίνονται αυτεπάγγελτοι συμψηφισμοί απαιτήσεων των οφειλετών με τα βεβαιωμένα χρέη τους, έστω και εάν αυτά τελούν υπό αναστολή, ενώ θα ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος οφειλετών με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.
Στο στόχαστρο, λοιπόν, όχι των τραπεζών αφού οι κατασχέσεις τουλάχιστον της πρώτης κατοικίας έχουν παγώσει έως το τέλος του 2013, αλλά του ίδιου του κράτους βρίσκονται και πάλι οι μικρο-οφειλέτες των τριών και των πέντε χιλιάδων ευρώ, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι είτε άνεργοι, είτε πολίτες με πενιχρά εισοδήματα που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες.
Κι όλα αυτά, ενώ οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ παραμένουν ανέγγιχτοι, όπως και οι χιλιάδες φοροφυγάδες των εκατομμυρίων ευρώ...
ΠΗΓΗ:  http://makeleio.gr

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ! ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΞΕΖΟΥΜΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ! ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ Ο ΑΝΤΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥΣ ! ΕΔΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ! Ο ΑΛΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟΣΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ! Ο ΜΙΚΡΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΕΙΤΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ! ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ! ΤΑ ΑΖΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΣΤΑΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ! ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΠΟΤΕΣ ! ΝΑ ΦΥΛΛΑΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ! ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ;;;