Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τρέχουν όλοι να αγοράσουν σόμπες και καλοριφέρ - Πόσο κοστίζουν. – ΦΩΤΟ-ΤΙΜΕΣ-VIDEO


Τα καλοριφέρ λαδιού, οι σόμπες αλογόνου, τα ηλεκτρικά τζάκια και τα πάνελ θέρμανσης γίνονται ανάρπαστα στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών ενώ η αγορά πετρελαίου θέρμανσης έχει κυριολεκτικά παγώσει.
Είναι ενδεικτικό πως αυτές τις ημέρες εάν κάποιος επισκεφθεί ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών θα δει έναν πελάτη να ενδιαφέρεται για τηλεόραση, άντε και έναν να αγοράζει ηλεκτρική σκούπα και πολλούς περισσότερους στο τμήμα με τις συσκευές θέρμανσης. Άλλωστε ο καιρός έχει δροσίσει για τα καλά ενώ από αύριο αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Το Newsit επισκέφθηκε σήμερα μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών και συγκέντρωσε ενδεικτικά τις τιμές των βασικότερων συσκευών θέρμανσης.
Καλοριφερ χαλαζία με ρεύμα 59 ευρώ
Καλοριφερ χαλαζία με ρεύμα 59 ευρώ
 
Θερμάστρες ακτινοβολίας με 139 ευρώ
Θερμάστρες ακτινοβολίας με 139 ευρώ
 
Κerosun αλογόνου 55 ευρώ
Κerosun αλογόνου 55 ευρώ
 
Ηλεκτρικό τζάκι 149 ευρώ
Ηλεκτρικό τζάκι 149 ευρώ
 
Λάμπες θέρμανσης 95 ευρώ
Λάμπες θέρμανσης 95 ευρώ
 
Καλοριφέρ λαδιού (σώμα με 9 φέτες) 79 ευρώ
Καλοριφέρ λαδιού (σώμα με 9 φέτες) 79 ευρώ
 
Θερμάστρα αλογόνου 39,90 ευρώ
Θερμάστρα αλογόνου 39,90 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΝEWSIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Και ενώ στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών τρέχουν και δε φτάνουν στα βενζινάδικα βαράνε μύγες καθώς η αγορά του πετρελαίου θερμανσης έχει κυριολεκτικά παγώσει.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Γιώργος Ασμάτογλου, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών "σε σχέση με περυσι η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης ειναι μηδενική. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά.
Σκεφτείτε πως τον Νοέμβριο του 2011 ειχαν κινηθεί στα πρατήρια 500 κυβικά πετρελαίου θέρμανσης ενώ φέτος ειναι ζήτημα αν έχουν διακινηθεί 20 κυβικά πετρελαίου. Η τιμή εδώ και ένα μήνα κυμαίνεται στο 1,30 ευρώ το λίτρο".

Tην τραγική κατάσταση στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης περιγράφει στο Newsit και o Αποστολος Καλαντζόπουλος, μέλος της Ενωσης Βενζινοπωλών Αττικής οποίος λέει πως "από τις 15 Οκτωβρίου έχω πάρει μόνο μια παραγγελία 800 λίτρω από ένα σπίτι. Μόλις ψυχράνει ο καιρός θα αρχίσουμε να πουλάμε το πετρέλαιο όπως τα καρπούζια. Θα φορτώνουμε ένα βυτιο και θα πηγαίνουμε 50 λίτρα εδώ, 20 λίτρα αλλού, μικροπαραγγελίες δηλαδή".




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

 

1 σχόλιο:

kalorifer gia panta είπε...

Θεωρώ πως εφόσον δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για απόκτηση κάποιου πιο εξελιγμένου μέσου θέρμανσης, ακόμη και τα παλαιότερα μέσα όπως τα καλοριφέρ λαδιού, μπορούν να ζεστάνουν μικρα δωμάτια και να είναι αποδοτικά. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω...