Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ: Περί...άλλα τυρβάζει η Γερακούδη;


Τους 200 και παραπάνω τόνους έχουν φτάσει τα κατασχεμένα από τις δασικές υπηρεσίες ξύλα , προϊόντα παράνομης ξύλευσης σε γειτονικές δασικές περιοχές ...ανέφερε στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 το μέλος του Ομίλου Φίλων του Δάσους Λαμίας Πάρις Φούντας.
"Αυτές οι  ποσότητες δεν δίνουν την ακριβή εικόνα του μεγέθους της λαθροϋλοτομίας που φέτος ειδικά έχει  πάρει διαστάσεις  επιδημίας, αλλά δυστυχώς η Διευρυμένη περιφέρεια Θεσσαλίας - Στερεάς δεν έχει δείξει  κανένα ενδιαφέρον και δεν έχει  καν ασχοληθεί με το να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες αλλά και τη δυνατότητα στις δασικές υπηρεσίες να εντείνουν τους ελέγχους τους για την πάταξη του  επικίνδυνου αυτού φαινομένου".
Κατά τον κ. Φούντα η δημοπράτηση των κατασχεμένων δίνει την ευκαιρία στους ίδιους τους λαθροϋλοτόμους με  διάφορα τεχνάσματα να μετέχουν  συνεργάτες τους στις δημοπρασίες και  τσιμπώντας τις τιμές να  παίρνουν  πάλι οι ίδιοι τα ξύλα και να τα διαθέτουν  σε υψηλότερες τιμές στην κατανάλωση.
Ο ΟΜΦΙΔΑΣ προτείνει  να  εμπλακεί στη διαδικασία  ο Δήμος Λαμιέων και με  νόμιμο τρόπο  να αποτελέσει τον ενδιάμεσο πόλο  ώστε αυτές οι ποσότητες με συγκεκριμένες διαδικασίες να πηγαίνουν στους αδύναμους οικονομικά δημότες μας.
ΠΗΓΗ :lamiafm1

Σημείωση του Πολύδροσος Παρνασσού
Δεν είναι ότι η κ. Γερακούδη αδιαφορεί κ. Φούντα, να δείτε όταν πρόκειται για την καταστροφή δασικών εκτάσεων, εγκαθιστώντας λατομεία για πότε παίρνει αποφάσεις.
Το χειρότερο είναι που και υπηρεσίες που λειτουργούν για την προστασία του περιβάλλοντος με τις αποφάσεις τους επιδιώκουν την καταστροφή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: