Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το Δημοτικό Γήπεδο Ιτέας… βαφτίζεται!


Πληροφορηθήκαμε από την δημοσιοποίηση των θεμάτων ημερησίας διατάξεως, του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου, ότι πρόκειται να συζητηθεί από το σώμα, η εισήγηση της αντιδημάρχου Ιτέας κας Λαΐνη, περί της ονοματοδοσίας του Δημοτικού Γηπέδου Ιτέας. Δηλαδή, να δοθεί ένα όνομα στο ήδη αποκαλούμενο Δημοτικό Γήπεδο Ιτέας. Συνηθίζεται εξ άλλου σε μεγάλα γήπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος, να δίνονται ονόματα επιφανών ανδρών, ηρώων και ευεργετών.
 
Μερικά παραδείγματα :

 • Απόστολος Νικολαΐδης
• Νίκος Γκούμας
• Γεώργιος Καραϊσκάκης
Stamford Bridge
Anfield
Santiago Bernabeu
Maracana
• Wembley
και τόσα άλλα, των οποίων η ιστορία έχει σημαδέψει λαούς και ομάδες.

Έτσι λοιπόν και το Γήπεδο της Ιτέας έχει ανάγκη από ένα όνομα. Φανταζόμαστε ότι τώρα, καθώς έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας του, η ανάγκη για την ονοματοδοσία του είναι επιτακτική. Το ότι σχεδόν εβδομαδιαίως, κλείνει για 2-3 ημέρες, όπως γκρινιάζει (αδίκως) το iteasports, δεν είναι λόγος για να μην έχει όνομα. Εξ άλλου πρέπει να γίνει αναγνωρίσιμο, μιάς και το κοινότυπο σημερινό του όνομα ''Δημοτικό Γήπεδο Ιτέας'', δεν εμπνέει, δεν φαντάζει και δεν αποδίδει τις σωστές διαστάσεις του έργου. Ενθυμείστε όλοι προ μηνών, την εξ αναβολής μεγαλόπρεπη τελετή εγκαινίων του χλοοτάπητα στο συγκεκριμένο γήπεδο, μιάς και έπρεπε να παραστούν όλοι οι συντελεστές του επιτεύγματος, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.
Όμως, η αλήθεια είναι, ότι την προσεχή Παρασκευή 16-11-2012 και λίγο πριν απ' τα μεσάνυκτα (μιάς και το θέμα είναι το υπ' αρ. 33), το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, θα ακούσει, θα συζητήσει και ενδεχομένως θα αποφασίσει για την ονοματοδοσία του Δημοτικού Γηπέδου Ιτέας.
Δεν γνωρίζουμε εάν η κα Αντιδήμαρχος, έχει δεχθεί εισηγήσεις πολιτών, εάν έχει συζητήσει προτάσεις Φορέων και Συλλόγων, εάν έχει ακούσει και ανταλλάξει απόψεις με τα Αθλητικά Σωματεία της πόλεως και για πόσο χρονικό διάστημα. Δεν θα πρέπει η προχειρότητα να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις και ενδεχομένως αφορμή για απαξιώσεις σε θεσμούς και ιστορία.
Συνηθίζεται η ονομασία ενός Δημόσιου κτηρίου, να αποτελεί φόρον τιμής και μνήμης σε επιφανείς ανθρώπους και ιστορικά πρόσωπα, των οποίων η προσφορά στον τόπο είναι αδιαμφισβήτητη. Και αποτελεί και προβολή της τοπικής κοινωνίας, για την ποιότητα των απόντων τέκνων της. Αυτό βεβαίως καταμαρτυρείται και από την αποδοχή των τιθεμένων ονομάτων, από την ίδια την κοινωνία. Και αυτό είναι σημαντικό : Να αποδίδουμε ύστερες τιμές σε επιφανή ιστορικά πρόσωπα, με την μέγιστη κοινωνική αποδοχή.
Ιτέα 13-11-2012
 
 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά μιλάτε; Θέλει να δώσει όνομα στο γήπεδο; Απο μόνη της;....Ήμαρτον!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΙΤΕΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να το πούμε Πανάγο.

Ανώνυμος είπε...

o kosmos kaigete kai oi karagkiozides to bioli toys

Αστερόπληκτος είπε...

Πρόταση για να ονομαστεί το γήπεδο υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια. Συγκεκριμένα να πάρει το όνομα του αείμνηστου Πρόεδρου Αθανάσιου Νοικοκυράκη. Οποιαδήποτε αλλαγή στο όνομα είναι σκάνδαλο.
Το περίεργο είναι, γιατί τώρα;

Ανώνυμος είπε...

λεω να το πειτε ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ η αν θελετε 4 ΡΑΙΧ η ΤΖΕΦΡΗ τοσα ονοματα υπαρχουν......

Ανώνυμος είπε...

το γηπεδο θα ονομαστει ΓΗΠΕΔΟ ΙΤΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΚΥΡΑΚΗΣ μιας και αυτος εκανε τα παντα να φτιαχτει αυτο το γηπεδο και εχει αποδοχη απο οή την ιτεα για να μαθαινετε

cybersurfer είπε...

να ονομασθει " ΓΙΑΜΑΛΗΣ "

cybersurfer είπε...

ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ¨" ΓΙΑΜΑΛΗΣ "

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΛΑΙΝΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ? ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ.ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ .ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ.