Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πρετεντέρης: Να προσλάβετε 1,5 εκατ. άνεργους - ΣΥΡΙΖΑ: Ναι, γιατί θα μειώσουμε τους νταβατζήδες.


Σχεδόν καθημερινά προστίθεται πλέον ένα νέο επεισόδιο στη βεντέτα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα καθημερινά αιχμηρά άρθρα του πρώτου.
Σήμερα ήταν η σειρά του Νίκου Παππά, διευθυντή του γραφείου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στο άρθρο του δημοσιογράφου στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας «Τα Νέα», με τίτλο «Τα... κορόιδα» στο οποίο με σαφέστατα ειρωνικό τρόπο προτρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει, εφόσον γίνει κυβέρνηση, τους ,5 εκατομμύριο άνεργους στο δημόσιο.
Αφορμή για το άρθρο αποτέλεσε η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι ως κυβέρνηση θα επαναπροσλάβουν όσους υπαλλήλους των ΟΤΑ τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Ο κ. Παππάς απάντησε μέσω twitter: «Ο κ. Πρετεντέρης λέει ότι θα αυξήσουμε τους υπαλλήλους του δημοσίου στα 2.2 εκ. Τους νταβατζήδες του δημοσίου σίγουρα θα τους μειώσουμε»
Στο άρθρο του ο κ. Πρετεντέρης γράφει μεταξύ άλλων
«Η δέσμευση είναι απολύτως σωστή. Αλλά λίγη. Διότι για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ποτέ από ένα συνεπές αριστερό κόμμα με κοινωνικές ευαισθησίες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να φροντίσει μόνο τους δυο χιλιάδες επτακόσιους πενήντα υπαλλήλους των ΟΤΑ και όχι το ενάμισι εκατομμύριο των ανέργων που πλημμυρίζουν τη χώρα.
Και επειδή η αριστερή μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας είναι παλαιόθεν γνωστή και δοκιμασμένη, θεωρώ αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσλάβει στο Δημόσιο μόνο τους δύο χιλιάδες επτακόσιους πενήντα αλλά και το υπόλοιπο ενάμισι εκατομμύριο.
Τι θα τους κάνει; Θα τους στείλει ελπίζω στους ΟΤΑ ή όπου αλλού οι περικοπές του Φούχτελ έχουν δημιουργήσει αφόρητες ελλείψεις.
Πράγμα που σημαίνει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις του η ανεργία μεν θα αντιμετωπιστεί ριζικά αλλά η Ελλάδα θα φθάσει αισίως τα δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους - και κάτι ψιλά.
Στους οποίους μάλιστα με νομοθέτημα ενός μοναδικού άρθρου θα αποδοθούν και όλες οι εισοδηματικές απώλειες που είχαν την τελευταία τριετία, όπως δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή -χωρίς να διευκρινίσει πάντως αν οι απώλειες θα καταβληθούν και αναδρομικά».
Iefimerida
ΠΗΓΗ: http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ.ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ,ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ,ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΘΑ ΘΑ ΘΑ !! ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ? ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ? Η ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ???

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ
Ο ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ
ΣΑΝ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ?
ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!