Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ!


Ολοκληρώθηκε στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γ. Καρατζαφέρη η σύσκεψη θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι «δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη.» Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε: «μας ζητούν περισσότερη ύφεση απ' ότι η χώρα μπορεί να αντέξει. Παλεύω με κάθε τρόπο να την αποτρέψω».
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου θα συγκαλέσει το βράδυ της Κυριακής το πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος. Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικαςαπό τις 2 το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια άρχισε η κρίσιμη σύσκεψή του με τους Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν κληθεί ακόμη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης καθώς υπήρχε σοβαρό θέμα με τους μισθούς και τον 13ο και 14ο μισθό.
Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν τα υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Χρματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, του αποκαλούμενου PSI.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ συσκέφτηκαν σε διπλανή αίθουσα με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουτρουμάνη.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός είχε μία ακόμα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.
Προσπάθεια διάσωσης 13ου-14ου μισθού. Σε «πόλεµο» για τη διάσωση του 13ου και του 14ου µμισθού εξελίχθηκαν οι διαπραγµατεύσεις της κυβέρνησης µε την τρόικα προκειμένου να επέλθει συμφωνία για το νέο µνηµόνιο που είναι προαπαιτούμενο για το δάνειο «µαµούθ» που µπορεί να φθάσει τα 170 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: