Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ


Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο. Έρχεται ανασχηματισμός μετά τις παραιτήσεις
Ρευστό το πολιτικό σκηνικό. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού εντός της ημέρας.

18:48 Θέμα κομματικής πειθαρχία έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέσω του Πάνου Μπεγλίτη.
"Στις κρίσιμες ψηφοφορίες που ακολουθούν στην Βουλή, το συμφέρον της πατρίδας επιβάλλει την υπεύθυνη στάση όλων των βουλευτών και τη θετική τους ψήφο, ώστε η χώρα και οι Έλληνες να πορευτούν με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση και παράλληλα να διαμορφώσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια", σημείωσε ο Πάνος Μπεγλίτης.
18:41 Τον ασκό του Αιόλου είχε ανοίξει από το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. Λίγο αργότερα έθεσε τις παραιτήσεις των 4 υπουργών του ΛΑΟΣ στη διάθεση του Λουκά Παπαδήμου.
18:37 Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με Λοβέρδο, Παπουτσή, Διαμαντοπούλου και Σκανδαλίδη. Συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις ενόψει του υπουργικού συμβουλίου.
18:35 "Είναι εύλογο ότι θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι υπουργοί του δεν θα μείνουν στην κυβέρνηση από τη στιγμή που ο ΛΑΟΣ δεν στηρίζει τη συμφωνία για τη βοήθεια", δήλωσε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.
18:32 Η ομιλία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση.
18:15 Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο θα ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αναμένεται να ανακοινώσει ανασχηματισμό.
17:55 Πολιτικός σεισμός στην κυβέρνηση. Μετά τις παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ, παραιτήθηκε και η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Διαβάστε εδώ την επιστολή παραίτησης.
Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά και από τις προθέσεις για παραίτηση των υπουργών του ΛΑΟΣ. Οι τέσσερις υπουργοί (Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Γεωργίου και Αστέριος Ροντούλης) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.
Μάλιστα, οι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης παραιτήθηκαν αλλά δήλωσαν πως θα ψηφίσουν το Μνημόνιο 2.
Κρίσιμο λοιπόν το σημερινό υπουργικό συμβούλιο καθώς πιθανός είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης εντός της ημέρας με τις εξελίξεις να τρέχουν. Λίγο μετά τις 18.00 παραιτήθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Παράλληλα, οι αναβολές δεν έχουν τέλος αφού η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετατέθηκε για το πρωί του Σαββάτου, ενώ προς αναβολή οδεύει και η ΚΟ της ΝΔ.
Νωρίτερα, αρκετοί ήταν οι "αντάρτες" βουλευτές που δήλωσαν πως δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα που πάνε στη Βουλή τη Κυριακή.
Η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα καταψηφίσει τα μέτρα, κάνοντας λόγο για ασυγχώρητες καθυστερήσεις και εκβιαστικά διλήμματα που δεν οδηγούν πουθενά.
Παράλληλα και ο Χρ. Μαγκούφης δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.
Το ρευστό πολιτικό σκηνικό πλαισιώνει η παραίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ της Άρτας Παύλου Στασινού αλλά και η χθεσινή παραίτηση βόμβα του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος δήλωσε πως αποχωρεί καθώς δε μπορεί να υλοποιήσει τα μέτρα.
Όλος αυτός ο πολιτικός αναβρασμός συνοδεύεται μοιραία και από μια κοινωνική αναταραχή καθώς στα σημερινά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκαν επεισόδια, όπου πάνω από 20.000 πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα σκληρά μέτρα.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κα παπαθαναση τι θα κανετε με την ψηφο εμπιστοσυνης προς τους υπουργους του την οποια εθεσε
στην διαθεση της κυβερνησης σας ο κ καρατζαφερης???
θα πατε στον κ.παπαδημο να τον συμβουλεψετε οπως ''συμβουλεψατε'' τον κ ντολιο οταν οι κατοικοι της ιτεας πηγαν στο υπ.εσωτερικων να θεσουν τις αποψεις τους για την αντιθεση τους σε αυτον τον καλλικρατη????