Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΟΡΓΗΣ



Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε όλες τις εξελίξεις

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις με 48ωρη γενική απεργία σήμερα, Παρασκευή 10 και αύριο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν χθες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, σήμερα και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από την Βουλή.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση σήμερα στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια.

To δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της zougla.gr και του zougla radio θα καλύψει τις κινητοποιήσεις με απευθείας συνδέσεις με το κέντρο της Αθήνας.

Χωρίς συγκοινωνίες η Αττική

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός. Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν Παρασκευή και Σάββατο όλα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής και λήξη την 24.00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Όσον αφορά στον ΟΑΣ Θεσσαλονίκης, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες έχει κηρύξει στάση.

Απεργούν γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές, τραπεζικοί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Επιπλέον, με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών».

Συμμετοχή στο τριήμερο των πανεργατικών- πανϋπαλληλικών κινητοποιήσεων δηλώνουν επίσης, δάσκαλοι και καθηγητές.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, την Παρασκευή και να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία ανακοίνωσε και η ΟΤΟΕ.

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, λόγω της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας στις τράπεζες συμμετέχουν στην πρώτη 24ωρη απεργία της Παρασκευής 10/2 και όσοι εργάζονται σε ειδικές υπηρεσίες το Σάββατο 11/2 συμμετέχουν και στη δεύτερη 24ωρη απεργία.

Αποχή δικηγόρων

Τέλος, τριήμερη πανελλαδική αποχή για τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Κλειστές οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λήμνου, Ικαρίας, Αγίου Ευστρατίου, Φούρνων, Οινουσσών και Ψαρών. Αυτό αποφασίσθηκε χθες μετά την πρωτοβουλία που πήρε ο περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής, για να αποτραπεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. στο Αιγαίο. Την Τρίτη, σε συνεργασία με τους φορείς του Νοτίου Αιγαίου θα γίνει συνάντηση με τους βουλευτές του αρχιπελάγους στην Αθήνα και την Τετάρτη θα επιδιωχθεί όλοι οι φορείς του Αιγαίου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, προβάλλοντας την ίδια διεκδίκηση.

"Απευθύνομαι στην αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στο Πανεπιστήμιο και σε όλους τους φορείς. Την Κυριακή θα περάσει η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου. Εγώ από αυτό το βήμα καλώ όλους τους δημάρχους, όλους τους φορείς. Πρέπει να τα κλείσουμε όλα. Για να καταλάβουν όταν διαπραγματεύονται ότι δεν είναι μόνο "κόψε το ένα και κόψε το άλλο". Έπρεπε η τρικομματική κυβέρνηση να βάλει στο μνημόνιο ότι δε θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές στα νησιά." σημείωσε ο κ. Γιακαλής, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και ενίσχυσης των αντιδράσεων προκειμένου, σε συντονισμό και με το Νότιο Αιγαίο, να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια για την αποτροπή της κατάργησης του ευνοϊκού μέτρου που αντισταθμίζει στα νησιά το υψηλότατο μεταφορικό κόστος.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: