Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΣΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ…

 

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ
Μέχρι τελευταία στιγμή κράτησε η αγωνία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Στερεάς για το αν θα βγάλουν το 2ο εξάμηνο ή όχι. Μετά από πολλούς αγώνες, διαβήματα και κόπο κατάφεραν με την βοήθεια της διοικούσας επιτροπής και της τοπικής αυτοδιοίκησης να εξασφαλίσουν τις πιστώσεις που χρειαζόντουσαν για το 2ο εξάμηνο που ήδη ξεκίνησε και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Στην σημερινή Ελλάδα συμβαίνει και το εξής παράδοξο, που έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο Στερεάς.



Στο αποθεματικό του ιδρύματος υπάρχουν χρήματα, που δεν αποκλείεται να φτάνουν και το 1εκ ευρώ. Λεφτά που οι φοιτητές τα χρειάζονται για να καλύψουν ανάγκες εργαστηρίων και άλλων μαθημάτων. Και όμως το Υπουργείο αρνείται να τα δώσει με το αιτιολογικό ότι ήταν της περασμένης ακαδημαϊκής χρονιάς και έτσι δεν μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν. Αποτέλεσμα τούτου, είναι τα χρήματα να μένουν ανεκμετάλλευτα στα ταμεία των τραπεζών, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ψάχνει για λεφτά και κόβει μισθούς και συντάξεις από τον ελληνικό λαό.

Και αν αυτό συμβαίνει για το Πανεπιστήμιο Στερεάς που είναι μια κουκκίδα στο χάρτη της Ελλάδας, φανταστείτε, τι συμβαίνει στα άλλα πανεπιστήμια, οργανισμούς, υπηρεσίες κτλ

ΠΗΓΗ: http://www.lamiastar.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: