Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΚΡΥΟ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ – Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέχρι το βράδυ βροχές και χιονόνερο θα σημειωθούν στα πεδινά σχεδόν όλης της χώρας. Χιόνια θα πέσουν σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4-6 Μποφόρ, με την θερμοκρασία να φτάνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας του 14 βαθμούς και τους οκτώ στη Βόρεια Ελλάδα.
Η Κυριακή θα είναι εξίσου κρύα μέρα. Θα χιονίσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ χιονόνερο θα σημειωθεί στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα αναμένεται να περιοριστούν στις Ανατολικές και Νότιες περιοχές.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση σε όλη την χώρα, ενώ η ανώτερη τιμή της στις Βόρειες περιοχές θα είναι 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-6 Μποφόρ και στο Αιγαίο επτά.

Δύσκολη όμως θα είναι η κατάσταση τόσο την Δευτέρα όσο και την Τρίτη λόγω του παγετού που θα είναι έντονος.
Στην Αττική από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις Βόρειες περιοχές θα σημειωθούν βροχές, ενώ το βράδυ θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες νιφάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4-5 Μποφόρ.
Στην συμπρωτεύουσα τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και το χιονόνερο, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, με βόρειους ανέμους 5-6 Μποφόρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: