Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


Το κρουαζιερόπλοιο «HANSEATIC» και το ιστιοφόρο «PANORAMA» βρίσκονται από το πρωί στο λιμάνι της Ιτέας.

Το «HANSEATIC» ναυπηγήθηκε το 1991 και είναι πλοίο σχεδιασμένο για κρουαζιέρες σε ψυχρά κλίματα και σε θάλασσες με παγόβουνα. Με126m μήκος φιλοξενεί 320 επιβάτες και πλήρωμα.



«PANORAMA»ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΟΥ «PANORAMA»



17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΓΚΑΣΤΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΠΙΚΑ ΣΑΪΤ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΑ ΟΤΙ, ΑΜΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ Ι.Χ ΣΤΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80 ΠΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΜΟΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΟΛΑΡΙΑ.
ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ Η ΙΤΕΑ,ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΑΡΑ ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΕΜΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

πεστα χρυσοστομε.μας εχουν τρυπησει το σωβρακο με τα κρουαζεροπλοια κλπ..

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΡΕΝΑ,ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΜΑΡΙΝΑ,ΕΤΡΕΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΖΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΑΛΑΜΗΓΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

3:01. Γιατί σε ενοχλούν μέχρι γκαστρώματος τα κρουαζιερόπλοια; Σου ενοχλούν κάποιο υλικό συμφέρον ή σου χαλάνε την αισθητική του χώρου;
Δεν ξέρω πόσα λεφτά αφήνουν στην Ιτέα αλλά τις περισσότερες περιπτώσεις που περνάω από την Ιτέα και έχει κρουαζιερόπλοιο, βλέπω τουρίστες επιβάτες του να περπατάνε μέσα στην πόλη μέχρι και τον τρίτο παράλληλο από την παραλιακή. Σύμφωνα με επίσημες πηγές (από ένα άρθρο για το Κατάκολο), κάθε ένας από αυτούς χαλάει κατά μέσο όρο 80 δολλάρια (οι Αμερικάνοι) στα μαγαζιά κάθε περιοχής (όπως λέμε μεταξύ Ιτέας και Δελφών). Αν τα χαλάνε στους Δελφούς, είναι στο χέρι της αγοράς της Ιτέας να διεκδικήσει μερίδιο. Από πέρυσι όμως έκλεισαν τα 20 από τα 60 εμπορικά μαγαζιά της και ο Σύλλογος του εμπόρων ψήφισε στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας για το Λαρνάκι και την τουριστικότητα της Ιτέας, να φτιαχτεί το γήπεδο του Αστέρα. Μπέρδεψε ο Σύλλογος των επαγγελματιών το θέμα σε μία τόσο σοβαρή συζήτηση, ποιος τους φταίει; Στο Κατάκολο πέρυσι έπεσαν 60.000.000 $ και φέτος περίμεναν 80.000.000 σύμφωνα με τις προγραμματισμένες αφίξεις. Εκεί όμως έχουν Λιμάνι που από το τίποτα του έκαναν λίγες παρεμβάσεις και τραβάει τον επισκέπτη να το ζήσει.

Ανώνυμος είπε...

εσυ με το πρωτο σχολιο οταν εκανεσ το γκαρσονι γιατι τετοιοσ μοιαζεισ να μη πω και ονομα και τα κονομαγεσ απο τους τουριστεσ στα καμπιγκ ηταν καλα ετσι? μαλον θα παρακαλασ παλι για τετοια δουλεια αλλα να μη σε παρει κανενασ για αυτα που γυρνασ και λεσ για τον τουρισμο
καποιοι ζουν απο τους τουριστεσ και τα καραβια κανε τη δουλεια σου να κανουμε και οι αλλοι τη δικη μασ σε πιραξαν τα καραβια

Ανώνυμος είπε...

@ 3 01 μμ
1ο Μέρος γιατι θα το πάω μάλλον μακριά.

Για πές μας εσυ που τα ξέρεις καλά τα πράγματα,
Πλήρωσε κάποιος κομπλεξικός που τα έχει με την κυρία Κυριακοπούλου τον φορέα που έβγαλε πέρυσι τα στατιστικά για το Κατάκολο;
Έχεις δεί ποτέ την Ιτέα από την θέση που την βλέπουν οι επιβάτες των Κρουαζιερόπλοιων; Έχεις πάει πολλές φορές βόλτα σε διακοπές σε πόλη με εγκαταστάσεις σαν το Λαρνάκι δίπλα; Έστω ένας φίλος σου αν εσύ δεν πάς διακοπές. Ποια περιοχή είπες; Άντε να σε βοηθήσω. Βρές μια περιοχή απ’ όλο τον κόσμο, όχι μόνο από την Ελλάδα. Ποια είπες; Τρώς τώρα; άσε, μετά.
Έχω μία πανοραμική κάρτα από το Κουσάντασι όπως φαίνεται από την θάλασσα. Πράγματι σε τραβάει η πόλη να την περπατήσεις. Σε ποια πλευρά βρίσκονται τα λατομεία και οι σπαστήρες; δεν τα βλέπω. Δείξε μου με νόημα.
Όταν ήρθαν τα σακίδια και τα Ι.Χ. το 80, οι φίλοι των φίλων σου απαγορεύανε με ποικίλα προσχήματα την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών -αμιγής κατοικίες, Δελφικό Τοπίο- αλλά επιτρέπανε την επέκταση του «τουριστικού» τοπίου στο Λαρνάκι και τα παροπλισμένα πλένανε τα αμπάρια τους και γέμιζαν οι παραλίες πίσσες. Οι κολλητοί των κολλητών σου δεν «έβλεπαν» τίποτα. Τι να κάνουμε, είχαν μάτια οι άχρηστοι οι ξένοι και έβλεπαν, έπρεπε να κάνουμε καμπάνια να έρχονται μόνο τυφλοί. Μου διέφυγε, και ανάπηροι να μην μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα λόγω πίσσας.

Ανώνυμος είπε...

2ο Μέρος
Οι κολλητοί σου έγραψαν στη φετινή Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ότι το λιμάνι της Ιτέας είναι επιβατικό και εμπορικό, όχι τουριστικό. Τουριστικό λιμάνι έχει, λέει, το Γαλαξίδι και τα Τριζόνια !-πόσο θυμάμαι πέρυσι τη γνωστή κυρία που τα διαφήμιζε σε συγκέντρωση κατοίκων της Ιτέας- Καλά αυτοί οι κακομοίρηδες οι «επιστήμονες» που την συνέταξαν είχαν ανάγκη να ζήσουν τα παιδιά τους, η Κυρία Κυριακοπούλου επειδή είδα ότι την πονάς εάν και νομίζω ότι ο γιός της κάνει κουμάντο, το ξέρει πόσο εξευτελίζεται η εταιρία του μπαμπά της με τα ψέματα που γράφει στη μελέτη; Γιατί την μελέτη την καταθέτει η αξιοπρεπέστατη εταιρία . Ή μήπως να σου θυμίσω ότι το Γαλαξίδι και τα Τριζόνια δεν έχουν λιμάνι; Eπιβατικό λιμάνι σημαίνει τακτική ακτοπλοΐα και δεν έχει τέτοια η Ιτέα, ούτε μία γραμμή, ενώ τα κρουαζιερόπλοια έρχονται τα άτιμα και σε πεντακόσια επίσημα έγγραφα αναφέρεται ως τουριστικό το λιμάνι της. Το ξέρω, τους ενοχλεί . Αλλά αυτοί δεν ντρέπονται να λένε παιδικά ψέματα, εσύ τους πιστεύεις; Αυτοί θέλουν ο φίλος τους ο Υπουργός να έχει να λέει, τουριστικό λιμάνι δεν είναι η Ιτέα, άλλα δύο τουριστικά λιμάνια έχει η περιοχή, άντε ας πάει και το παλιάμπελο, ζήτω το Λαρνάκι, πάρτε την υπογραφή. Και τα φράγκα στην τσέπη, και μία δικαιολογία την έχουμε. Άλλο αν αυτά τα παλιόπαιδα το ρουφιανέψανε. Ά ρε Έλληνες, φυλή των ρουφιάνων!
Μην σου πώ ότι θα ήθελαν πολύ οι κολλητοί σου να ήταν μόνο εμπορικό λιμάνι η Ιτέα, να φέρει και ο κολλητός τους από την Αντίκυρα το μεγάλο πλοιαράκι του που δεν ξέρει που να το δέσει και να φέρει και πράμα από εδώ γιατί εκεί δεν του χωράει άλλο.
Πόσοι θα δούλευαν στο εμπορικό λιμάνι της Ιτέας αν ήταν εμπορικό; Γιατί τρένο δεν έχουμε και η μόνη εμπορικότητα του λιμανιού οφείλεται στον βωξίτη. Συγνώμη, πάλι τους κολλητούς σου έπιασα.
Και κάτι άλλο -έχω απορίες αλλά μαθαίνω γρήγορα- ποια δραστηριότητα κυριαρχεί στην Ιτέα τόσα χρόνια και έχουμε γίνει πόλη συνταξιούχων; Γιατί τα κρουαζιερόπλοια έρχονται για τους Δελφούς, εμείς έχουμε βάλει τους βωξίτες στην βιτρίνα της πόλης. Α, συγνώμη πάλι, στην μελέτη γράφει ότι οι εγκαταστάσεις βωξίτη στο Λαρνάκι έχουν ελαφρώς θετική επίπτωση στον τουρισμό της περιοχής. Ναι, δεν κάνω πλάκα, για τόσο ηλίθιους τους λογαριάζουν τους κατοίκους της Ιτέας. Άλλο αν δεν τους έκατσε.

Ανώνυμος είπε...

3ο Μέρος
Τι έχει κάνει έστω και ένας αρμόδιος για τα κρουαζιερόπλοια τόσα χρόνια; Και κολλητοί των κολλητών σου ήτανε σχεδόν όλοι ή τουλάχιστον έτσι συμπεριφερόντουσαν μιάς και κάνανε τα στραβά μάτια σε εκατό παραβιάσεις νόμων για να στηθεί το Λαρνάκι. Ή δεν το καταλάβανε που φύτρωνε και μεγάλωνε;
Και επειδή δεν το ξέρεις σίγουρα -να σου πώ και εγώ κάτι νέο-, αναγνωρισμένα ιαματικά νερά υπάρχουν στην Κίρρα, οι κολλητοί Δήμαρχοι των κολλητών σου όμως δεν το θεώρησαν σημαντικό να φτιάξουν λουτρά οπότε για την σκέψη σου απευθύνσου σε αυτούς. Ναι, σε αυτούς που δεν έβλεπαν τίποτα περίεργο στο Λαρνάκι. Α, να μην το ξεχάσω, κάποιος επίσημος είπε ότι όλα και όλα τα λεφτά που αφήνει η κυρία Κυριακοπούλου στον τόπο είναι όλα μαζί 25.000.000 € -ο γιός της λέω εγώ αλλά βοηθάω την επικοινωνία μας-. Όλα όλα, και για τα βουνά και για τους δρόμους και για την παραλία κ.λ.π. Έ, να πάρει το ρημάδι το εργοστάσιο ζητάει ο κόσμος από την βιτρίνα της πόλης και να φτιάξει μία σκάλα όπως στην Ιταλία να πιάσουμε και τα μισά έστω από το Κατάκολο 40.000.000$, να μας αφήσουν κι οι βωξίτες ότι θέλουν, μήπως και δεν κλείσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα στην Ιτέα. -αλλά όπως είπαμε με τέτοιο Σύλλογο ίσως να μην έχουν μέλλον ούτως ή άλλως-.
Και μην μου πείς ότι δεν είναι κολλητοί σου τα παιδιά. Μόνο αυτοί και η παρέα τους ενοχλούνται από τα κρουαζιερόπλοια. Και να μην σε κάνουν κάθε μέρα παρέα, κάπου και πού πίνετε ένα κρασάκι μαζί. -το τελευταίο είναι για να πιαστείς και να έχεις κάτι να γράψεις γιατί για τα άλλα τι να πείς-

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ,ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΤΕΑ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΛΑ,'Η ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ.ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ "ΚΑΤΣΕ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ".
EIΠΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΜΑΚΕΔΟΝΟΔΕΣΦΙΝΟΚΟΛΟΠΕΤΙΝΟΣΕΡΝΙΚΑΚΙΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ.
ANTE KAI ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ-ΚΑΤΑΛΑΒΕ..

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ!
ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΒΩΞΙΤΩΝ!
ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!
ΠΟΣΟΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ?
ΠΟΣΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ?
ΣΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ?
ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ 200 ΕΥΡΩ!
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ!
ΟΧΙ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ!
ΦΤΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ!
ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΝΩ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΛΑΣΠΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΩ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΝΑ ΠΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΩ, ΑΛΛΑ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ, ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ, Κ.Λ.Π. ,ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΣΙΝΟ. ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΒΙΑΖΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑ Ή ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΛΛΑ «Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ». ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ. ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ. ΚΛΕΙΣΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας έχουν τρυπήσει τα σώβρακα τα κρουαζιερόπλοια αλλά κάτι άλλο που απ' ότι φαίνεται σας αρέσει. Σε κάποιους άλλους πάλι, όχι. Τι να κάνουμε, γούστα είναι αυτά.

Ανώνυμος είπε...

10 και 33, εχεισ δικιο αυτοι δεν εχουν ουτε τσολιαδακαι ουτε γυψινουσ παρθενωνεσ

Ανώνυμος είπε...

Προς 9:36. Η της σιγής έχεις κρείτον λέγειν ή σιγήν έχε. Μίλησε "ο αυτόχθων",επειδή ήρθε ο παππούς του 50 χρόνια νωρίτερα στην Ιτέα. 1ον)Οταν ξεχνάς τις ρίζες σου,εύκολα πουλάς και τον τωρινό τόπο διαμονής σου και την Ελλάδα κ.ο.κ. Είναι θέμα αρχής. 2ον)Το πόσο αγαπάει ένας τον τόπο διαμονής του φαίνεται από τις πράξεις του καθημερινά,την εποικοδομητική προσφορά του στα κοινά και από τα γραφόμενά του. Αν πήραν την Ιτιά στα χέρια τους οι Θεσσαλοκλπ,ίσως είναι επειδή σείς οι "αυτόχθονες"δεν είχατε τίποτ'άλλο να προσφέρετε.Κάνε την αυτοκριτική σου κι εσύ λοιπόν και μετά γράψε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ (ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΑ) ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ,ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ:
ΙΤΙΩΤΕΣ: ΕΜΠΟΡΟΙ,ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
(ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ,ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ,ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ)
ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ,ΤΡΙΤΑΙΑ,ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ:
ΤΕΧΝΙΤΕΣ,ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ.
ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΕΣ:
ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ
ΚΙΡΡΑΙΟΙ:
ΑΛΙΕΙΣ,ΚΤΗΜΑΤΙΕΣ,ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ.
ΣΕΡΝΙΚΑΚΙΩΤΕΣ:
ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΕΣ.
ΘΕΣΣΑΛΟΙ:
ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ,ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΕΣ.
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ:
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ:
ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ.
ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ,ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ.
ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ..ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΕΙΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ..ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΝΑΕΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΑΦΤΙΑ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

Από το 1981 ως σήμερα, αν κάποιος ήθελε να φτιάξει από ενοικιαζόμενα δωμάτια έως ένα μεγάλο ξενοδοχείο στην Ιτέα (ή αν θέλετε στην παραλία των Δελφών), πού θα μπορούσε να το φτιάξει; Η οικοδόμηση εκτός των πόλεων ανέπτυξε τον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα και σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Εδώ πού θα μπορούσαν να αναπτυχθούν οι υποδομές του τουρισμού; Επιχειρηματίες πέρασαν πολλοί ψάχνοντας αλλά δεν βρήκαν. Αν λοιπόν απαγορεύεται το ζύμωμα, πώς στο διάολο να φτιάξουμε ψωμί. Φυσικά, αν κάποιος εφάρμοζε τον Νόμο και στο Λαρνάκι, μπορεί να αναπτυσσόταν ο τουρισμός μέσα στην πόλη της Ιτέας αλλά ποια πόλη δίπλα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχει τουρισμό σε όλο τον κόσμο; Ας ξεστραβωθούμε εμείς οι δέκα είκοσι που «μας ενδιαφέρει σοβαρά» η ανάπτυξη να καταλάβουμε τι γίνεται σε βασικό επίπεδο και μετά βλέπουμε. Κανένας δεν μπορεί να μιλάει για τους λόγους που δεν αναπτύχθηκε ή δεν θα αναπτυχθεί τουρισμός στην Ιτέα και σε όλους τους Δελφούς, αν πρώτα δεν επιτραπεί η ανάπτυξη του τουρισμού. Ας τολμήσουν τα λαμόγια να τον επιτρέψουν και μετά το φιλοσοφούμε το αποτέλεσμα. Τα λαμόγια φταίνε, όχι οι μέν ή οι δε. Οι Αλβανοί βγάζουν σήμερα αναλογικά με τον πληθυσμό τους περισσότερους επιστήμονες από τους Ιτιώτες αλλά και αυτοί φτύνουν την «αφεντομουτσουνάρα μας» όπως τα άλλα τα «δικά μας» παιδία και φεύγουν από εδώ. Τα λαμόγια να πάνε σπίτι τους και με κλωτσές αν χρειαστεί και θα δούμε μετά αν φταίνε οι Δεσφινιώτες ή οι Κιρραίοι ή οι Βουνιχωριώτες. Εκεί που έχεσαν όλοι αυτοί και οι Μικρασιάτες φύτρωσε η Ιτιά αλλά και οι δήθεν «επιπέδου» μικρασιάτες για τα πανηγύρια έχουν καταντήσει. Είναι θέμα «ανάστασης» της Ιτιάς που σήμερα μιλάνε ανοιχτά όλο και περισσότεροι για την βάση του προβλήματος. Δεν το ξεκίνησε όμως αυτό κανένας Σύλλογος αξιοπρεπών Ιτιωτών ή Μικρασιατών ή Δεσφινιωτών ή κάποιας άλλης «Άριας φυλής» αλλά άτομα από όλους τους χώρους και από όλες τις καταγωγές. Τα λαμόγια σπίτι τους και μετά τα λέμε. Μην μπερδεύετε τον κόσμο που σας παίρνει στα σοβαρά και σας ακούει με βλακείες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 10.16
ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ.ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ.ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ,ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΓΕΝΙΩΝ ΙΤΙΩΤΩΝ -ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΛΑΙΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ- ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΑ.
ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΣΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ, ΦΥΤΡΩΣΕ Η ΙΤΕΑ,ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΥΛΩΣΤΟ.