Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ορθόδοξος ιερέας του Οχάιο παύθηκε από τα ιερατικά καθήκοντα μετά την παρουσία του στις 6 Ιανουαρίου στο Ράλι Trump!!!Πολύ "Δημοκρατική" Εκκλησία....

 


Ένας ιερέας από την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική (OCA) έχει παυθεί από όλες τις ιερατικές λειτουργίες αφού αποκαλύφθηκε ότι παρευρέθηκε στη διαδήλωση υπέρ του Τραμπ στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου που μετατράπηκε σε μια βίαιη απόπειρα εξέγερσης εναντίον του Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Πρ. Ο Mark Hodges, ένας ιερέας που υπηρετούσε μια ενορία στο Dayton του Οχάιο, είχε μοιραστεί πολλά μηνύματα υπέρ του Trump και anti-Biden στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενθάρρυνε τους πιστούς του να συμμετάσχουν στο ράλι. Έκτοτε, έχει διαγράψει τα περισσότερα από τα μηνύματα καθώς η αντίδραση ξετυλίγεται στο OCA.

Σε μια ανάρτηση, πρότεινε ότι το ράλι θα ήταν «Δεύτερη Αμερικανική Επανάσταση».

Πολλά βίντεο, συμπεριλαμβανομένου αυτού , δείχνουν ότι ο ιερέας συμμετέχει στην πορεία. Ο πιστός που ασχολείται με τη ρητορική του ιερέα ανέφερε το θέμα στις εκκλησιαστικές αρχές.

Ένας ενορίτης από την ενορία, μιλώντας στο The Pappas Post με την προϋπόθεση ότι δεν αποκαλύπτουμε το όνομά της για φόβο εκδίκησης στην οικογένειά της, είπε: «Ναι, αφορούσε τη βίαιη εξέγερση που έλαβε χώρα κατά της δημοκρατίας μας, αλλά περισσότερο ενοχλούσαμε πολλούς από εμάς ήταν η ρητορική του στη σελίδα του στο Facebook. Λάτρευε τον Τραμπ περισσότερο από ό, τι έκανε ο Σωτήρας μας. Ήταν ανησυχητικό. "

Μια ανάρτηση από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στη σελίδα του Hodges στο Facebook, η οποία δεν έχει διαγραφεί ακόμη, ενθαρρύνει τους πιστούς να παρευρεθούν στην πορεία και περιέχει ισχυρή γλώσσα ενάντια στον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden και την εισερχόμενη κυβέρνησή του, ενώ συγχαίρει τον Trump ως «το πιο υπέρ - Πρόεδρος της ζωής στην αμερικανική ιστορία. "

Ο ανασταλμένος ιερέας ανέφερε επίσης ένα Tweet από τον Πρόεδρο Τραμπ που είπε στους υποστηρικτές «Μεγάλη διαδήλωση στο DC στις 6 Ιανουαρίου Να είσαι εκεί, θα είναι άγριος! "

Υποστηρίζοντας, ίσως, ότι ο Θεός ήταν στο πλευρό του, ο Χότζες δήλωσε επίσης στη θέση του ότι «θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι η 6η Ιανουαρίου είναι η γιορτή των Θεοφανίων. Ποτέ δεν μετράω την Αγία Τριάδα ή την Παναγία. "

Μια δημοσίευση στο Facebook στις 12/31 από τον ιερέα που είχε τώρα ανασταλεί, ενθαρρύνοντας τους οπαδούς του να συμμετάσχουν στο ράλι της 6ης Ιανουαρίου

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική, η οποία εξελίχθηκε από τις ρωσικές ρίζες, έχει αυστηρές οδηγίες που απαγορεύουν στους κληρικούς να παίρνουν πολιτικές θέσεις στα κοινωνικά μέσα. Σύμφωνα με τις Οδηγίες Κοινωνικών Μέσων της OCA «Ο Κληρικός θα πρέπει να αποφύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις, να συμμετάσχει σε πολιτικές ομάδες ή να« γίνει οπαδός »συγκεκριμένων πολιτικών υποψηφίων ή πολιτικών αιτιών σε ιστότοπους κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση της Επισκοπής του Midwest της ΟΚΑ, ο Χοντς, ο οποίος είχε μια θέση αρχιεπίσκοπου στην εκκλησία, «τέθηκε σε αναστολή από όλες τις ιερατικές λειτουργίες, από τις 12 Ιανουαρίου 2021».

Ο Μητροπολίτης Tikhon, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, είχε εκδώσει δήλωση καταδικάζοντας τα γεγονότα στις 6 Ιανουαρίου.


πηγη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΤ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ