Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Η IMERYS κατέθεσε αίτηση να βγάλει παράνομη την στάση εργασίας - Εξοργισμένοι οι εργαζόμενοι


 

Φανερά θορυβημένη από το εύρος της συμπαράστασης στην κινητοποίηση της Πέμπτης  η τοπική διοίκηση της εταιρίας προσέφυγε σήμερα το μεσημέρι στη δικαιοσύνη με το αίτημα να βγει η στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική. Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι αύριο 27 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 στα δικαστήρια Άμφισσας

Η ενέργεια αυτή εξόργισε τη διοίκηση των τοπικών σωματείων με τον πρόεδρο του ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ κ Νίκο Χλεμπογιάννη να δηλώνει   με σκληρή γλώσσα ότι αυτή η κίνηση απλά πεισμώνει τους εργαζόμενους οι οποίοι με τίποτε δεν θα κάνουν πίσω στα αιτήματά της:

 

Αναλυτικά η δήλωση Χλεμπογιάννη

 

« Η εταιρία χρησιμοποιεί μονομερώς το διευθυντικό της δικαίωμα για να μας επιβάλλει παράνομα την εξαήμερη λειτουργία της επιχείρησης, αν και αρχικά είχε ισχυριστεί ότι θα ισχύσει μόνο για ένα εννεάμηνο. Έχουν περάσει από τότε είκοσι μήνες κοροϊδεύοντας μας με διάφορα τερτίπια με σκοπό να μονιμοποιήσει αυτό το καθεστώς. Μάλιστα ,πριν από δύο ημέρες   η τοπική διοίκηση παραδέχτηκε ότι το εξαήμερο δεν θέλουν να το  επιβάλλουν για λόγους παραγωγικότητας αλλά για   λόγους που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη φιλοσοφία της εταιρίας που θέλει να επιβάλλει τα αντεργατικά μέτρα έχοντας τις ευλογίες της κυβέρνησης και των τοπικών της εκπροσώπων.

Την απεργία καλύπτει  συνδικαλιστικά τόσο το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας όσο και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας  .

Καλούμε , τον εργατικό κόσμο της περιοχής να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα μας με όποιας μορφής κινητοποίηση αποφασίσουμε να δράσουμε.

Τέλος, ελπίζουμε ο νόμος και οι δικαστές να κατανοήσουν τον αγώνα που κάνουμε   να αφουγκραστούν    την κοινή γνώμη αλλά  και τη συμπαράσταση  των πάρα πολλών σωματείων και να αποφασίσουν ανάλογα.»

 

 

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας κ Θύμιος Αγγελόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: «Η δημοκρατία των μεγάλων εταιριών και ειδικά της ΙΜ ΕΡΙΣ σταματά στις πύλες εισόδου των εργοταξίων»  τονίζοντας επιπλέον ότι η «μονομερής επίθεση της εταιρίας ενάντια στην εκπεφρασμένη άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων δεν θα περάσει»


πηγή

 

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εταιρία εκμετάλλευσης του βωξίτη στην Φωκίδα είναι μια σοβαρή Γαλλική πολυεθνική εταιρία που εξαπατήθηκε απ τους προηγούμενους ιδιοκτήτες όσον αφορά στους ελλιπείς όρους περιβαλλοντικής συμμόρφωσης καθώς και στα οφειλόμενα πρόστιμα από συναφείς παραβάσεις.
Σήμερα , προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα αστάθειας και σύγκρουσης με το προσωπικό της ώστε να έλθει ο Μυτιληναίος σαν λυτρωτής . Πράγμα που έχει ήδη σχεδιασθεί μεταξύ κυβέρνησης Imerys και Μυτιληναίου.
Το κράτος ξοδεύει για κόμβους και άλλα συμπληρωματικά έργα που θα εξυπηρετήσουν τον Μυτιληναίο και παραχωρεί την Φωκίδα στην οικονομική του δούλεψη. Όταν θα υποκαταστήσει τους Γάλλους θα “ανακουφίσει” τους εργαζόμενους με καλύτερες απολαβές μισθούς και όρους εργασίας , τους οποίους βεβαίως θα έχει επιβαρυνθεί προηγουμένως από την τσέπη του ο Έλληνας φορολογούμενος με την κατασκευή των έργων υποδομής ...
Οι Γάλλοι δεν λειτουργούν σε τοξικά περιβάλλοντα . Δεν μπορούν να ανεχθούν την διαπλοκή πάνω από κάποια υποφερτά ποσοστά . Στην Ελλάδα δυστυχώς αγγίζει το 90%.
Τα προηγούμενα χρόνια οι Γάλλοι εγκατέλειψαν τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες και “ετράπησαν εις άτακτον φυγήν.”.
Εξ άλλου τι νόημα έχει να βγάζουν ένα “ μεροκάματο του τρόμου” από βωξίτες , ενώ βγάζουν πολλαπλάσια παράγοντας στην χώρα τους με καλύτερες συνθήκες (βλ.συμφωνία αεροπλάνων Rafale).
Είμαστε τριτοκοσμική χώρα δυστυχώς.
Όσοι Έλληνες διαπρέπουν , εργάζονται ΕΚΤΟΣ Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΣΑΝ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ. ΑΛΛΟΙ ΕΞΗΝΤΑ ΝΟΙΚΟΚΎΡΕΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΆΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΕΡΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΕΞΗΝΤΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΡΩΜΙΑ , ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΕΓΆΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή μιας εταιρείας να προσπαθεί να ακυρώσει τους δίκαιους αγώνες τον εργαζομένων!!! Ντροπή και αισχος της τοπικής διοίκησης!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η βρωμιά η ειρωνία και ο φασισμός που έχει η διοίκηση αυτής της εταιρείας είναι απίστευτη...ελπίζω έστω και τώρα οι απλοί πολίτες όλου του νόμου να παρευρεθούν αύριο στα δικαστήρια Άμφισσας αλλά και σε μελλοντικές κινητοποιήσεις να στηρίξουν αυτά τα παιδιά που παλεύουν μόνα τους απέναντι σε εργοδοτικά θηρία αλλά και το ίδιο το κράτος!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας περιμένουμε πριν σχολιάσουμε να δούμε τι απόφαση θα βγει...
Γιατί τόσο καιρό πολλές διαμαρτυρίες, πολλές φωνές, πολλές καταγγελίες σε επιθεώρηση, στο υπουργείο, στη Βουλή, αλλα δεν έχουμε δει καμία απόφαση κατά της εταιρίας και υπέρ των εργαζομενων. Γιατί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησε ο εργολάβος στο κόμβο της Τριταίας, έρχεται η ανάπτυξη και θα φάμε με κόκκινα κουτάλια ωχ με χρυσά λέμε, αυτό ζήτησαν τα αφεντικά και αμέσως έγινε, όσοι ψήφισαν ΝΔ ελάτε αδέλφια να γιορτάσουμε μαζί κερνάει το μαγαζί και στο τέλος που έχει ήδη έρθει για το τόπο μας πάλι μαζί θα το κάψουμε αλλά το μαγαζί θα είναι κλειστό.

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση για την κατασκευή ενός Δημόσιου έργου είναι πολιτική και η ευθύνη βαρύνει τους αιρετούς , είτε πολιτικά είτε ποινικά .

Για τον κόμβο Κολοπετινίτσας μπορείτε να μας εξηγήσετε την σκοπιμότητα κατασκευής του;

Το έργο εξυπηρετεί το Δημόσιο συμφέρον ;

Αν πεισθεί η κοινωνία ότι εξυπηρετεί την κοινότητα Τριταίας , έχει καλώς και δεν θα χρειαστεί να φέρουν εσπευσμένως τα φαρμακεία χαπάκια σιελόρροιας .

Αν όμως το έργο έχει σκοπιμότητα για να εξυπηρετηθεί ο ιδιώτης ( Μεταλλεία ) , τότε τα πράγματα αλλάζουν και ενδεχομένως να πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τον Δημόσιο κατήγορο.

Ανώνυμος είπε...



Τα χαπάκια σιελόρροιας χρησιμεύουν στην παραγωγή σάλιου , ώστε η παραγόμενη ποσότητα να επαρκεί για φτήσιμο..

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοί του τόπου μας που είναι να μας πουν τι στηρίζουν?

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρος Σωματείου και λέει:

"Τέλος, ελπίζουμε ο νόμος και οι δικαστές να κατανοήσουν τον αγώνα που κάνουμε να αφουγκραστούν την κοινή γνώμη αλλά και τη συμπαράσταση των πάρα πολλών σωματείων και να αποφασίσουν ανάλογα".

Ας ελπίσουμε ότι οι δικαστές κάνουν παντα τη δουλειά τους δίκαια, με βάση τη νομοθεσία και όχι με βάση το συναίσθημα και τα παρακάλια!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΝΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Κοιμήσου και παρήγγειλα....

Ανώνυμος είπε...

Το οτι θα διωξει ατομα απο την ιτεα δεν το ειπε ο κυριος χλεμπογιαννης το οτι οι υπογειτες περνουν 300 ευρω μπονους και 50 ευρω καθε μηνα σε καρτα ουτε αυτο το ειπε.υπρχει διαχωρισμος αναμεσα σε ιτεα (φορτωση)και σε 51 στην ιτεα κανενας εργαζομενος δεν παιρνει αυρα τα 350 ευρω και ας πανε εξαημερα.μηπως μπορει ο προεδρος να απαντησει σε αυτο το διαχωρισμο?

Ανώνυμος είπε...

Τα 300 ευρω κυριε θα τα παρουν εαν τα παρουν στο τελος μια φορα εφαπαξ επισης ιδια εργασια κανει αυτος που δουλευει μεσα στη στοα με αυτους που δουλευουν στην φορτωση?επισης εαν δεν βγαλουν παραγωγη οι υπογειτες εσεις δεν θα εχετε να φορτωσετε!!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ γιατί θίχτηκες; Εσύ τους τα γράφεις και ενοχλήθηκες;

Ανώνυμος είπε...

Ούτε 10 άτομα δεν πήγαν...

Ανώνυμος είπε...

Ώρα είναι να έρθεις στα υπόγεια να τα πάρεις και εσύ