Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Video προσελήνωσης του Κινέζικου διαστημικού σταθμού.

 

Η Κίνα κυκλοφόρησε σήμερα βίντεο από το διαστημικό σκάφος Chang'e-5 που πλησιάζει και στη συνέχεια προσγειώθηκε με ασφάλεια στην επιφάνεια της κοντινής πλευράς της Σελήνης.

Το βίντεο δείχνει το μικρό σκάφος να κάνει ζουμ πάνω από αμέτρητους κρατήρες διαφόρων μεγεθών πριν επιβραδύνει και κατεβαίνει κάθετα για touchdown.

Η Κίνα έχει τώρα τρεις εκφορτωτές που λειτουργούν επί του παρόντος στη Σελήνη. Καμία άλλη χώρα δεν προσγειώθηκε με ασφάλεια στη σεληνιακή επιφάνεια από το 1976, όπως επισημαίνει η The New York Times . Εάν είναι επιτυχής, η αποστολή θα είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι θα έχουν πάρει και σεληνιακά δείγματα από εκείνη την ημερομηνία.

ο Chang'e-5 βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία συγκέντρωσης αρκετών κιλών σεληνιακών πετρωμάτων για να επιστρέψει τελικά στη Γη.

Το διαστημικό σκάφος μπορεί να απογειωθεί για να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι μόλις την Πέμπτη, σύμφωνα με τους Times .

Το lander κατέβηκε στο Mons Rumker, μια τεράστια πεδιάδα βασάλτης που είναι δισεκατομμύρια χρόνια νεότερη από τους βράχους που ανακτήθηκαν από τους αστροναύτες του Απόλλωνα κατά τη δεκαετία του 1970. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι δείγματα από την περιοχή θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη συμπλήρωση των κενών όσον αφορά την αποκρυπτογράφηση της ιστορίας και της εξέλιξης του πλησιέστερου γείτονά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: