Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Καινοτομία στις Καλλιέργειες."Κάθετη" καλλιέργεια με Α.Ι. και ρομποτική, παράγει σε 8.000τ.μ.ότι συμβατικά θα παράγοντα σε 2.880.000τ.μ

 


Το Plenty είναι μια εκκίνηση τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο, συνιδρυμένη από την Nate Storey, η οποία επαναπροσδιορίζει τα αγροκτήματα και τη γεωργία. Ο Storey, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της εταιρείας, λέει ότι το μέλλον των αγροκτημάτων είναι κάθετο και σε εσωτερικούς χώρους, επειδή με αυτόν τον τρόπο, το φαγητό μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε στον κόσμο, όλο το χρόνο. και το μέλλον των εκμεταλλεύσεων χρησιμοποιούν ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ανάπτυξης για φρούτα, λαχανικά και βότανα. Πολλά κάνει όλα αυτά τα πράγματα και χρησιμοποιεί 95% λιγότερο νερό και 99% λιγότερο έδαφος λόγω αυτού.

Τα τελευταία χρόνια, οι αγρότες σε επίπεδες εκμεταλλεύσεις χρησιμοποιούν νέα εργαλεία για να κάνουν τη γεωργία καλύτερη ή ευκολότερη. Χρησιμοποιούν drone και ρομπότ για να βελτιώσουν τη συντήρηση των καλλιεργειών, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνεται επίσης, με πάνω από 1.600 νεοσύστατες επιχειρήσεις και συνολικές επενδύσεις που φτάνουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Το Plenty είναι μία από αυτές τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Ωστόσο, τα επίπεδα αγροκτήματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολύ νερό και γη, ενώ ένα κάθετο αγρόκτημα Plenty μπορεί να παράγει την ίδια ποσότητα φρούτων και λαχανικών με μια επίπεδη εκμετάλλευση 720 στρεμμάτων, αλλά μόνο σε 2 στρέμματα!

Ο Storey είπε:

Η κάθετη γεωργία υπάρχει επειδή θέλουμε να αυξήσουμε την παγκόσμια ικανότητα για φρέσκα φρούτα και λαχανικά και γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο.

 

.

Το εσωτερικό κλιματιζόμενο αγρόκτημα του Plenty έχει σειρές φυτών που αναπτύσσονται κάθετα, κρεμασμένοι από την οροφή. Υπάρχουν φωτιστικά LED που μιμούνται τον ήλιο πάνω τους, ρομπότ που τα μετακινούνται, και τεχνητή νοημοσύνη (AI) που διαχειρίζεται όλες τις μεταβλητές του νερού, της θερμοκρασίας και του φωτός και συνεχώς μαθαίνει και βελτιστοποιεί πώς να μεγαλώνει μεγαλύτερες, γρηγορότερες και καλύτερες καλλιέργειες. Αυτά τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά διασφαλίζουν ότι κάθε φυτό μεγαλώνει τέλεια όλο το χρόνο. Οι συνθήκες είναι τόσο καλές που το αγρόκτημα παράγει 400 φορές περισσότερη τροφή ανά στρέμμα από ένα υπαίθριο αγρόκτημα.

Ο Storey είπε:

400Χ μεγαλύτερη απόδοση ανά στρέμμα εδάφους δεν είναι απλώς μια σταδιακή βελτίωση και η χρήση σχεδόν δύο τάξεων μεγέθους λιγότερου νερού είναι επίσης κρίσιμη σε μια περίοδο αυξανόμενης περιβαλλοντικής πίεσης και κλιματικής αβεβαιότητας. Όλα αυτά είναι πραγματικά αλλαγή-παιχνιδιού, αλλά δεν είναι οι μόνοι στόχοι.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κάθετης γεωργίας είναι η τοπική παραγωγή τροφίμων. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν καλλιεργούνται 1.000 μίλια μακριά ή περισσότερο από μια πόλη. αντ 'αυτού, σε μια αποθήκη κοντά. Δηλαδή, πολλά μίλια μεταφοράς εξαλείφονται, κάτι που είναι χρήσιμο για τη μείωση εκατομμυρίων τόνων ετήσιων εκπομπών CO2 και τιμών για τους καταναλωτές. Τα εισαγόμενα φρούτα και λαχανικά είναι πιο ακριβά, επομένως οι πιο φτωχοί της κοινωνίας βρίσκονται σε εξαιρετικά μειονεκτική διατροφή Κάθετες εκμεταλλεύσεις θα μπορούσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Ο Storey είπε:

Οι βλάβες της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκύπτουν από το COVID-19 και οι φυσικές διαταραχές όπως οι φλόγες στην Καλιφόρνια δείχνουν ότι η ανάγκη για προβλέψιμη και ανθεκτική προσφορά προϊόντων μπορεί να προέλθει μόνο από την κάθετη καλλιέργεια.

2-Acre Vertical Farm που εκτελείται από AI και Robots Out-Produced 720-Acre 'Flat Farm'
(Πίστωση: Reuters)

Τα αγροκτήματα της Plenty καλλιεργούν καλλιέργειες χωρίς ΓΤΟ και δεν χρησιμοποιούν ζιζανιοκτόνα ή φυτοφάρμακα. Ανακυκλώνουν όλο το νερό που χρησιμοποιείται, ακόμη και συλλαμβάνουν το εξατμισμένο νερό στον αέρα. Το αγρόκτημα ναυαρχίδας στο Σαν Φρανσίσκο χρησιμοποιεί επίσης 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον, όλες οι συσκευασίες είναι 100% ανακυκλώσιμες, κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο πλαστικό και ειδικά σχεδιασμένες για να διατηρούν το φαγητό φρέσκο ​​περισσότερο για να μειώσουν την σπατάλη τροφίμων.

Ο Storey είπε στο Forbes :

Το μέλλον θα είναι αρκετά αξιοσημείωτο. Και νομίζω ότι το μέγεθος της παγκόσμιας βιομηχανίας φρέσκων φρούτων και λαχανικών θα είναι πολλαπλάσιο από αυτό που είναι σήμερα.

Η Plenty έχει ήδη λάβει 400 εκατομμύρια δολάρια σε επενδυτικό κεφάλαιο από τη SoftBank, τον πρώην πρόεδρο της Google Eric Schmidt και τον Jeff Bezos του Amazon. Επιτεύχθηκε επίσης μια συμφωνία με τα καταστήματα Albertsons στην Καλιφόρνια για την προμήθεια 430 καταστημάτων με φρέσκα προϊόντα.

Στην ιδανική περίπτωση, η εταιρεία θα ανοίξει, ανοίγοντας κάθετα αγροκτήματα σε όλη τη χώρα και πέρα. Ποτέ δεν μπορούν να γίνουν πάρα πολλά μέρη από την καλύτερη καλλιέργεια τροφίμων με μικρότερο περιβαλλοντικό κόστος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: