Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Αυτές οι χώρες έχουν συνήθως τους υψηλότερους διεθνείς τουριστικούς δείκτες.

Η Γαλλία πρώτη.

Ένας τουρίστας που φοράει προστατευτική μάσκα θεωρείται κοντά στο Λούβρο, καθώς το μουσείο μεταξύ κορυφαίων τουριστικών ορόσημων έκλεισε τις πόρτες τους την Παρασκευή, αφού η κυβέρνηση της Γαλλίας απαγόρευσε συγκεντρώσεις περισσότερων από 100 ατόμων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού COVID-19 στο Παρίσι, Γαλλία στις 14 Μαρτίου. 2020.  REUTERS / Gonzalo Fuentes - RC2QJF9AHKJA











  • Ορισμένες χώρες σκέφτονται να χαλαρώσουν τα κλειδώματα του ιού κορανοϊού για να ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους.
  • Οι διεθνείς τουριστικοί αριθμοί θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 80% το 2020, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.
  • Πριν από την κρίση, η Γαλλία ήταν η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Με το κλείδωμα να αρχίζει να διευκολύνει, πολλές χώρες αρχίζουν να σκέφτονται πώς να επανεκκινήσουν έναν κινητήρα ζωτικής σημασίας για τις οικονομίες τους: τον τουρισμό.

Ωστόσο, οι διεθνείς τουριστικοί αριθμοί θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 80% το 2020, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO).

Όμως, σε ένα κανονικό έτος, πού είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες επισκέψεις;

Παγκόσμιοι τουρίστες.

Η Γαλλία είδε τους περισσότερους τουρίστες το 2018.
Εικόνα: Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η Γαλλία είναι ο νούμερο ένα προορισμός παγκοσμίως για διεθνείς τουρίστες, τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την έκθεση του UNWTO . Σχεδόν 90 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν τη χώρα το 2018.

Η Ισπανία δεν είναι πολύ πίσω, με περισσότερους από 82 εκατομμύρια επισκέπτες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ιταλία ολοκληρώνουν τους πέντε πρώτους.

CORONAVIRUS, ΥΓΕΙΑ, COVID19, ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Τι κάνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τη διαχείριση των αναδυόμενων κινδύνων από το COVID-19;

Αυτές οι χώρες συγκαταλέγονται επίσης στις πιο πλήρεις από το COVID-19 , με τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία (μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία) να καταγράφουν μέχρι σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων θανάτων από κοροναϊούς στον κόσμο.

Το κλείδωμα προκάλεσε όλεθρο σε αυτές τις οικονομίες - όπως και σε πολλές άλλες σε ολόκληρο τον κόσμο - και χώρες που εξαρτώνται από τα ταξίδια και τον τουρισμό έχουν δει "ιδιαίτερα μεγάλες" διαταραχές, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Από τα πέντε πιο δημοφιλή έθνη, η Ισπανία ειδικότερα θα αισθανθεί τη θερμότητα από αυτή την άποψη - οι διεθνείς τουρίστες ξοδεύουν περίπου 81 δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα ετησίως. Αυτό είναι πάνω από το 16% των συνολικών εξαγωγών του , ενώ το ίδιο ποσοστό είναι κάτω του 10% για τη Γαλλία και την Ιταλία.

Αυτοί οι αριθμοί είναι χλωμοί σε σύγκριση με την Αγία Λουκία, όπου οι διεθνείς τουριστικές εισπράξεις αποτελούν περισσότερο από το 81% των συνολικών εξαγωγών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τουριστική βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕγχΠ και τις θέσεις εργασίας.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: