Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Η Παγκόσμια Τάξη γιγαντώνεται με την χρήση της A.I.(Τεχνητή Νοημοσύνη).Δείτε πώς.

 



  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε ριζικά να αναδιαμορφώσει τη γεωπολιτική, σύμφωνα με νέα έκθεση της Tortoise Intelligence.
  • Οι μικρότερες οικονομίες που έχουν ταλέντο σε αφθονία και υπερέχουν στην έρευνα θα μπορούσαν να αρχίσουν να προκαλούν μεγαλύτερες.
  • Η κεντρική στρατηγική AI της Κίνας σημαίνει ότι πιθανότατα θα κυριαρχήσει στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) ανατρέπει την παγκόσμια τάξη ραμφίσματος, επιτρέποντας σε πολλές μικρότερες χώρες να στέκονται ψηλά σε ένα νέο ανταγωνιστικό τοπίο. Οι καθιερωμένες μετρήσεις όπως το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) μπορούν να σας πουν με μια ματιά ποιες είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση, δεν θα σας πουν ποιες είναι πιο πιθανό να πετύχουν σε έναν νέο κόσμο με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό το έπαθλο είναι πιθανό να πάει στη χώρα ή σε χώρες που κάνουν τις σωστές στρατηγικές επενδύσεις τώρα. Αυτές οι επενδύσεις επικεντρώνονται στον εξοπλισμό των πολιτών, των επιχειρήσεων και των ιδρυμάτων τους με τα εργαλεία, την τεχνολογία και την κατάρτιση που απαιτούνται για την τεχνητή νοημοσύνη. Και ενώ οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου - οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα - φαίνεται πιθανό να κυριαρχήσουν στον αγώνα AI, ορισμένα μικρότερα έθνη θα μπορούσαν να αρχίσουν να επηρεάζουν την παγκόσμια σκηνή AI.

Στο πλαίσιο της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, η οποία διαταράσσει την παλιά παγκόσμια επιχειρηματική τάξη , η εφαρμογή της σωστής στρατηγικής AI θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας.

Τι κάνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση;

Οι δαπάνες για AI έφτασαν τα 97,8 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2014 και 2019.
Δαπάνες για τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ 2014 και 2019.
Εικόνα: Intelligent Tortoise

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα μιας ανάλυσης που πραγματοποίησε η Tortoise Intelligence στις επενδύσεις AI που πραγματοποιήθηκαν από μια ομάδα 54 χωρών.

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στο AI. Αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτού αποτελείται από επενδύσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης. δεν είναι απαραίτητα ένα σημάδι μιας συνεκτικής εθνικής στρατηγικής AI. Για να δείτε αυτά τα στοιχεία, πρέπει να κοιτάξετε στην Κίνα.

Η δημόσια επένδυση της Κίνας στην τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει κατά πολύ τον υπόλοιπο κόσμο
Η δημόσια επένδυση της Κίνας σε AI σε σύγκριση με το tpo
Εικόνα: Intelligent Tortoise

Η Κίνα μπορεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά οι κυβερνητικές βιομηχανικές πολιτικές της έχουν δεσμευτεί σε ένα επίπεδο τεχνητής νοημοσύνης να περάσει αυτή τη δεκαετία που θα εκλείψει τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Tortoise, η αξία των σχεδίων δαπανών για την τεχνητή νοημοσύνη της Κίνας είναι «ενάμισι φορές μεγαλύτερη από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο - συνδυασμένη». Ξοδεύει ήδη περισσότερα από ό, τι οι ΗΠΑ για έρευνα AI.

Αριθμός συγγραφέων που συνεισφέρουν σε κορυφαία περιοδικά AI
Οι δαπάνες τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας υπερβαίνουν κατά πολύ τις δαπάνες των ΗΠΑ.
Εικόνα: Intelligent Tortoise

Ένας από τους μηχανισμούς που χρησιμοποίησε η Tortoise για την αξιολόγηση της σχετικής απόδοσης της AI σε χώρες ήταν να εξετάσει τον αριθμό των άρθρων που δημοσιεύθηκαν από ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες της AI. Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών συγκεντρώθηκε γύρω από δύο ομάδες εθνών: τους «παραδοσιακούς πρωταθλητές» και τα «ανερχόμενα αστέρια».

Οι παραδοσιακοί πρωταθλητές είναι χώρες όπως ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για καθιερωμένες, ανεπτυγμένες οικονομίες που έχουν σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο AI. Είναι αποφασισμένοι να μην χάσουν, αλλά δεν θα ανταγωνιστούν ποτέ τις δύο υπερδυνάμεις.

Αριθμός άρθρων που έχουν δημοσιευτεί από ειδικούς υψηλής τεχνολογίας
Οι αυξανόμενοι αστέρες και οι παραδοσιακοί πρωταθλητές επωφελούνται από έναν πλούτο ταλέντων.
Εικόνα: Intelligent Tortoise

Τα ανερχόμενα αστέρια είναι μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα συλλογή. Δεν θα βρεθούν στις 10 κορυφαίες οικονομίες με βάση το ΑΕΠ. Αλλά έχουν μια σταθερή βάση ταλέντων και επιδεικνύουν αριστεία στην έρευνα. Η Σιγκαπούρη, το Ισραήλ, η Ιρλανδία και η Φινλανδία είναι όλοι σε αυτήν την ομάδα, μαζί με την Αυστραλία, τη Δανία και την Ελβετία.

Αυτές οι χώρες είναι πιθανό να παραμείνουν μεσαίου επιπέδου οικονομίες τεχνητής νοημοσύνης, αλλά για ορισμένα μικρότερα έθνη, όπως αυτά των Σκανδιναβικών χωρών, αυτό θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να προχωρήσει σε πολύ υψηλότερο σημείο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ισχύος.

Για ορισμένες χώρες, υπάρχουν προκλήσεις υποδομής που πρέπει να αντιμετωπιστούν προτού γίνει σοβαρή συζήτηση σχετικά με την ικανότητά τους να επωφεληθούν από την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτές οι νεογέννητες οικονομίες - όπως η Κένυα, η Σρι Λάνκα, η Νιγηρία, η Αίγυπτος και το Πακιστάν - θα μπορούσαν να μείνουν ακόμη πιο πίσω, καθώς οι ανισότητες πλούτου επιδεινώνονται από το διευρυνόμενο παγκόσμιο ψηφιακό χάσμα.

Όμως στην Ινδία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε άλλα έθνη που ξυπνούν με το AI, υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια προόδου. Η Ινδία έχει μια μεγάλη, καλά μορφωμένη μεσαία τάξη που έχει μεγάλη τεχνογνωσία, για να μην αναφέρουμε πολλές πολυεθνικές τεχνολογίες. Με βάση αυτά τα θεμέλια, η ΙΑ της Ινδίας είναι πιθανό να αναπτυχθεί γρήγορα. Ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει τόσο εθνική στρατηγική AI και διορίζει υπουργό AI.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: