Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Η Μενδώνη προστατεύει τα Νησιά μας αλλάζοντας Χρώμα στις ανεμογεννήτριες.!! Αυτή είναι υπουργός Πολιτισμού.Συγχαρητήρια στο Μητσοτάκη γιά τις Επιλογές του.

Επίσης παραχωρεί δανεικά για 50 Χρόνια τα αγάλματα μας στα Μουσεία του Κόσμου.

Αυτό δεν είναι Υπουργείο Πολιτισμού αλλά ...Εμπορίου.



ΜΕΝΔΩΝΗ: Να εξεταστεί η...
αλλαγή… ΧΡΩΜΑΤΟΣ
στις 95 ανεμογεννήτριες,
των Κυκλάδων:
Σε Άνδρο, Τήνο, Νάξο και Πάρο! 

Στις 2.12.2020 η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε έγκριση για την κατασκευή του αιολικού σταθμού της Βούρλας στην Νάξο, ο οποίος αποτελείται από 14 ανεμογεννήτριες ύψους άνω των 100 μέτρων.

Ο σταθμός αυτός αποτελεί τμήμα ενός μεγάλου αιολικού εργοστασίου του Ομίλου Κοπελούζου με 95 ανεμογεννήτριες, που εκτείνεται σε 4 νησιά: Άνδρος, Τήνος, Νάξος και Πάρος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΕΔΩ.

Ενάντια στο έργο αυτό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ οι Δήμοι όλων των νησιών και η αντίθεση της κοινωνίας είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη. Την περίοδο που διανύουμε γνωμοδοτούν υπηρεσίες σχετικά με την νέα ΜΠΕ, ώστε να τροποποιηθεί η ΑΕΠΟ του έργου. Η έγκριση από το ΥΠΠΟΑ χορηγήθηκε θέτοντας κάποιους όρους, που δεν αλλάζουν τίποτα επί της ουσίας. Προτείνεται π.χ. η μικρή αλλαγή της θέσης κάποιων μεμονωμένων ανεμογεννητριών. Μεταξύ των όρων αναφέρεται και το εξής:

«Να εξεταστεί, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, η δυνατότητα κατάλληλου χρωματισμού του πυλώνα προκειμένου να εντάσσεται στο περιβάλλον, να μειωθούν οι ανακλάσεις και η οπτική όχληση, που μπορεί να επιφέρουν στο τοπίο. Οι πυλώνες προβαλλόμενοι στον ουρανό να μην εμφανίζουν αντίθεση με αισθητικές επιπτώσεις στο τοπίο».

Την απόφαση υπογράφει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως φαίνεται, πέρα από το... χρώμα των ανεμογεννητριών, το υπουργείο δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα με την μετατροπή 4 νησιών σε βιομηχανικές εξέδρες ενέργειας. Μένει να δούμε αν η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών αυτών θα γίνει επίσης παρά την θέληση των κοινωνιών με παράνομες και βίαιες πρακτικές τρομοκράτησης του κόσμου, όπως είδαμε πρόσφατα στην Τήνο.

 

Δείτε την απόφαση:




πηγη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟ ΤΟ ΣΗΜΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΨΗΦΗΣΤΕ ΝΔ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ