Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ο George Sorros παρεμβαίνει σε Ουγγαρία Πολωνία.

 PM Orbán: Ο George Soros είναι ο πιο διεφθαρμένος πολιτικός στην παγκόσμια σκηνή.


Μετά από άρθρο του Τζορτζ Σόρος που απαιτεί από την ΕΕ να εφαρμόσει κυρώσεις από το κράτος δικαίου για να τιμωρήσει την Ουγγαρία και την Πολωνία, ο πρωθυπουργός Ορμπάν απάντησε:

Ο δισεκατομμυριούχος χρηματοδότης George Soros, ο πιο διεφθαρμένος άνθρωπος στην παγκόσμια πολιτική, απειλεί τώρα την Ουγγαρία και την Πολωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στην τακτική εβδομαδιαία συνέντευξή του στον εθνικό σταθμό Kossuth Rádió την Παρασκευή.

"Ο πιο διεφθαρμένος άνθρωπος στην παγκόσμια πολιτική, ο George Soros, πληρώνει πολλούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τώρα θέλουν να εκβιάσουν την Ουγγαρία και την Πολωνία με χρήματα της ΕΕ", δήλωσε ο Orbán.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να μπορούμε να διαδώσουμε ένα ψέμα για την Ουγγαρία αδικαιολόγητα, αλλά ο ισχυρισμός του Soros ότι δεν υπάρχει μυστική ψηφοφορία σε ορισμένους αγροτικούς οικισμούς στην Ουγγαρία "υπερβαίνει τα πάντα".

Αναφερόταν στο γεγονός ότι σε ένα άρθρο με τίτλο «Η Ευρώπη πρέπει να αντισταθεί στην Ουγγαρία και την Πολωνία» σχετικά με το Project Syndicate , έναν ιστότοπο που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το Open Society Foundation, ο Soros έγραψε ότι «ο Orbán ασκεί σχεδόν πλήρη έλεγχο στην ύπαιθρο , όπου ζει η πλειονότητα του πληθυσμού. Ελέγχει τις πληροφορίες που λαμβάνει και η ψηφοφορία σε πολλά χωριά δεν είναι μυστική. Πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να επικρατήσει η αντιπολίτευση. "

Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη, ο Ορμπάν είπε ότι «όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ιστορικό της ΕΕ, είναι δυνατές αρκετές λύσεις, αλλά το θέμα είναι ότι η νομική πτυχή δεν πρέπει να αποφασίζεται από την πολιτική. Για παράδειγμα, οι τακτικοί πρέσβεις τους από την Ουγγαρία καταρρέουν ο φράκτης, αλλά η ένωση δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, δεν υπάρχει κανονισμός που να μπορεί να το αλλάξει. "

Είπε επίσης ότι "ο Σόρος θέλει τώρα έναν νόμο που θα ανάγκαζε μια μειοψηφία να το επιβάλει στη χώρα ...  Το αντιστέκουμε αυτό, έχουμε το δικαίωμα να το πράξουμε, αλλά οι Βρυξέλλες δεν έχουν κανένα μέσο να το επιβάλουν, αυτό είναι του Σόρος" οι πληρωμένοι υπάλληλοι θέλουν να αλλάξουν τώρα. "

Ο Όρμπαν πρόσθεσε ότι "δεν πρόκειται για την Ένωση που θέλει να δώσει χρήματα σε φτωχότερα κράτη μέλη, αλλά για ένα κοινό 30ετές δάνειο με κοινό έδαφος. Εάν μια χώρα πέσει, οι άλλες χώρες θα πρέπει να πληρώσουν το χρέος τους. Η Ουγγαρία μπορεί να συγκεντρώσει χρήματα ακόμη και χωρίς την ένωση, καθώς είναι αξιόπιστη ανεξάρτητη από τις Βρυξέλλες.

Ο Ορμπάν εξήγησε επίσης γιατί η κυβέρνησή του έμεινε με λίγη επιλογή εκτός από το βέτο του επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ και του ταμείου ανάκαμψης κοραναϊών, με την απόφαση της ΕΕ να συνδέσει τη χρηματοδότηση του κράτους δικαίου με τη χρηματοδότηση της ΕΕ που αποτελεί απειλή για την κυριαρχία όχι μόνο της Ουγγαρίας και Πολωνία, αλλά όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

"Ούτε η Ουγγαρία ούτε η Πολωνία αποσύρουν επιδοτήσεις με το βέτο τους", δήλωσε ο Ορμπάν.

Σύμφωνα με τον Βίκτορ Ορμπάν, η Ουγγαρία δεν θα χάσει το μερίδιό της στο κοινό δάνειο της ΕΕ. "

"Μπορούμε να εφαρμόσουμε όλες τις εξελίξεις. Τα αναπτυξιακά προγράμματα θα ξεκινήσουν την άνοιξη, ανεξάρτητα από τις Βρυξέλλες", δήλωσε ο Orbán, προσθέτοντας ότι ενώ δεν ήταν ικανοποιημένος με το πρόσφατο δάνειο που έπρεπε να λάβει η Ουγγαρία, το χρηματοοικονομικό αποθεματικό ήταν απαραίτητο λόγω του Συζήτηση για την πολιτική της ΕΕ. Το νέο δάνειο κατέστη επίσης δυνατό με τη λήξη ενός από τα προηγούμενα δάνεια της χώρας, είπε.


πηγη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΡΟΣ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ