Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

"Έγκλημα στην καταγραφή κρουσμάτων -Οργή Τσιόδρα για Αρκουμανέα & ιδιωτική εταιρεία"

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Δημοκρατία"

 



Οργισμένος είναι σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» ο καθηγητής Τσιόδρας και η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την εφημερίδα, έστησε παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων με ιδιωτική εταιρεία, με αποτέλεσμα η Επιτροπή να ενημερώνεται για τον ακριβή αριθμό των νοσούντων, με μία εβδομάδα καθυστέρηση!

 

Η «Δημοκρατία» κάνει λόγο και για βαριές σκιές στο Μαξίμου, καθώς σχεδιάζει τα μέτρα με λάθος στοιχεία!


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

«Διπλά βιβλία» για την καταγραφή των κρουσμάτων της πανδημίας κρατούν στο υπουργείο Υγείας.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, έστησε παράλληλο σύστημα καταγραφής με ιδιωτική εταιρία με συνέπεια η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων να ενημερώνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας για τον πραγματικό και συνολικό αριθμό των νοσούντων.
Αποτέλεσμα, οι επιστήμονες που εισηγούνται τα μέτρα να μην έχουν την πλήρη εικόνα και να ακολουθούν ασθμαίνοντας την ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, ο Π. Αρκουμανέας ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία τη δημιουργία πλατφόρμας για την καταγραφή των κρουσμάτων που εντοπίζουν οι μονάδες του ΕΟΠΥ και ταυτόχρονα την συλλογή των στοιχείων από τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας. Η πλατφόρμα ενημερώνεται όμως με καθυστέρηση τουλάχιστον επτά ημερών για τα κρούσματα στα δημόσια Νοσοκομεία με αποτέλεσμα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί να είναι αναληθή.
Δεν είναι τυχαίο που πληθώρα επιστημόνων όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, επαναλαμβάνουν ότι τα μέτρα ελήφθησαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι λοιμοξιολόγοι είναι στα κάγκελα και ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι οργισμένος καθώς οι επιλογές των πολιτικών θέτουν σε αμφισβήτηση την επάρκεια των επιστημόνων.
Σε κάθε περίπτωση βαριές σκιές σκεπάζουν το Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που οι νεκροί από την πανδημία έχουν ξεπεράσει τους 2.000.
Εισαγγελέας άραγε υπάρχει;


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: