Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ανησυχεί η Γερμανική αιολική βιομηχανία λόγω αντιδράσεων του κόσμου και περικοπής των εγγυημένων επιδοτήσεων




https://www.reuters.com/article/us-germany-wind-onshore/german-onshore-wind-industry-warns-of-sharp-drop-in-new-turbines-idUSKCN1PN1J1

https://www.cleanenergywire.org/news/german-wind-industry-worries-about-public-resistance-installations-slump 

Ανησυχεί η Γερμανική αιολική βιομηχανία λόγω ραγδαίας πτώσης στις πωλήσεις αιολικών. Λόγω αυξανόμενων αντιδράσεων του κόσμου και (κυρίως) λόγω κατάργησης των εγγυημένων επιδοτήσεων.

Ο πολύς κόσμος δεν θέλει τα αιολικά λόγω ενόχλησης. Αλλά:

Όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι πρόκειται και για ενεργειακή απάτη: Τα αιολικά απαιτούν συμβατικές εφεδρείες που καίνε πραγματικά καύσιμα. 

Ό,τι κερδίζουν από την "έγχυση" τυχαίου αιολικού ρεύματος το χάνουν από την μείωση της αποδοτικότητας και αύξηση της κατανάλωσης των συμβατικών μονάδων. Κάθε αιολικό μεβαγάτ απαιτεί πάνω από ένα μεγαβάτ από αέριο.
Όλοι έχουν καταλάβει ότι τα αιολικά ακριβαίνουν το ρεύμα, επειδή το προϊόν τους "προστίθεται, χωρίς να υποκαθιστά"

Και οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αιολικά χωρίς εγγυημένες επιδοτήσεις. Κανείς δεν θέλει κουτουρού ρεύμα και με κομμένες τις επιδοτήσεις δεν περισσεύουν λεφτά για να ταΐζουν τους παπαγάλους τους.

Και οι μεν Γερμανοί κατασκευαστές, ανησυχούν για τις εξαγωγές τους. Εμείς;

Εμείς έχουμε μια Κυβέρνηση που εγγυάται επιδοτήσεις και ένα Συμβούλιο Επικρατείας που έχει εξελιχθεί σε πλασιέ Γερμανικών εισαγωγών και απετεώνων. Αυτό είναι το τίμημα του να είμαστε αγράμματοι και Έλληνες.

πηγή : 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΔΩ. ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΟΥΡΙΔΩΝ. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΑ. ΞΕΚΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. ΝΑ ΓΚΡΕΜΊΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ. ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΉ. ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΚΑΤΙ.