Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας στον τομέα των Υποδομών και των Μεταφορών

Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη με τον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Yevgeny Ditrikh





Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης συναντήθηκε στις 18 Απριλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη με τον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Yevgeny Ditrikh και συζήτησαν όλο το φάσμα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των Υποδομών και των Μεταφορών.

Ειδικότερα εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας στην ανταλλαγή  τεχνογνωσίας στις  σιδηροδρομικές μεταφορές και υποδομές,  ενώ αποδόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη σύμπραξης Ελληνικών και Ρωσικών εταιρειών στα μεγάλα έργα υποδομών τόσο στις  επικράτειες των δυο χωρών, όσο και  στην από κοινού ανάληψη έργων σε τρίτες χώρες. Ιδιαίτερης σημασίας πλεονεκτήματα για τη συνεργασία αυτή, αποτελούν τόσο η τεχνογνωσία και εμπειρία των ρωσικών σιδηροδρόμων, όσο και των ελληνικών τεχνικών εταιρειών, καθώς και η εμπειρία εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών κανονισμών και προτύπων.




Τέλος, στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας κατά τη 12η συνάντηση της αποτυπώθηκε η βούληση των δυο πλευρών να εντατικοποιήσουν και να επεκτείνουν τα πεδία της συνεργασίας στους τομείς των Μεταφορών και των Υποδομών και να εξετασθεί η δυνατότητα σύναψης συμφωνίας για την προώθηση της συνεργασίας αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: