Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ερώτηση του Ιωάν. Μάμμαλη για το έργο στην Παραλία Τολοφώνας




Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Δωρίδας, κ. Γ. Καπεντζώνη, κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Μάμμαλης για την τύχη και την πορεία του έργου της Αποκατάστασης της Παραλίας Τολοφώνας
Κύριε Δήμαρχε,
Ως εντεταλμένος του έργου, «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΟΙΟΥΜΕΝΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ», μπορείτε σας παρακαλώ, να μας πληροφορήσετε τι συμβαίνει με το ως άνω έργο; Γιατί έχουμε τόσο μεγάλη καθυστέρηση;
Οι τελευταίες πληροφορίες που έχω είναι ότι έχουμε φτάσει αισίως στον τρίτο ανάδοχο και μαθαίνω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει από Σεπτέμβριο;
Θέλω να σας εκφράσω την ανησυχία μου, όπως και να σας μεταβιβάσω την αγανάκτηση του κόσμου της παραλιακής ζώνης.
Κύριε Δήμαρχε,
Ζητώ την άμεση παρέμβασή σας προς τους υπευθύνους της Περιφέρειας και ειδικότερα στον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, που στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στο Ευπάλιο σε ερώτησή μου για την πορεία του όλου έργου και για τις καθυστερήσεις μου υποσχέθηκε προσωπικά ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει ώστε το έργο να προχωρήσει άμεσα και να βρεθούν λύσεις που προέκυψαν από τις μεγάλες εκπτώσεις των αναδόχων και την εξοντωτική απόφαση από την επιτροπή αμμοληψίας από το ποτάμι Τολοφώνος, που για λόγους δικούς τους, οριοθέτησε την αμμοληψία χιλιόμετρα μακριά, ανεβάζοντας το κόστος, δημιουργώντας πρόσθετα οικονομικά προβλήματα με τους αναδόχους.
Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι
Επειδή κατά καιρούς έχουν γραφτεί και γράφονται ακόμα πολλά και έχουν διατυπωθεί πολλές ανακρίβειες για το έργο της Παραλίας Τολοφώνος, θέλω για μία άλλη φορά να τοποθετηθώ, για την όλη δύσκολη πορεία αυτού του έργου και την τελική κατάληξή του, ως εντεταλμένος και Δημοτικός Σύμβουλος, ώστε για μία ακόμη φορά να ακουσθεί η αλήθεια.
Με προσωπική μου ενέργεια τον Μάρτιο του 2011 ως Πρόεδρος της Τ.Κ. Τολοφώνος, επισκέφθηκα την τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. ΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ και συζητήσαμε το μείζον πρόβλημα της παραλίας. Εκτιμώντας τα προβλήματα και την επικινδυνότητα της διαμορφωμένης κατάστασης στην παραλία, κάλεσε την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. ΠΟΛΥΖΩΗ και έδωσε εντολή να συνταχθεί καινούρια μελέτη, χωρίς να έχει σχέση με την παλιά του 1999 που αφορούσε έργα και για την Ερατεινή και για την Παραλία Τολοφώνος.
Προς το τέλος του 2011 σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια όλων των αρμοδίων του Δήμου Δωρίδος και του Δημάρχου, των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπως επίσης του Διευθυντού του Μελετητικού Γραφείου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ, πάρθηκε απόφαση για την χρηματοδότηση της μελέτης με το ποσό των 50.000€ και στις αρχές του 2012 εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Με τη βοήθεια όλων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Δωρίδος άρχισαν οι προσπάθειες και παρεμβάσεις στις διάφορες υπηρεσίες των Υπουργείων για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις τις εγκρίσεις των Περιβαντολλοντικών και τις εγκρίσεις των πέντε συναρμοδίων Υπουργείων.
Μετά τις ως άνω ενέργειες όλων και εμού προσωπικά, επί τέσσερα χρόνια, χωρίς να υπολογίσουμε τις δυσκολίες και τις αρνήσεις και τις καθυστερήσεις ορισμένων υπηρεσιών, πήραμε τελικά τις εγκρίσεις των Περιβαντολλογικών του έργου και στις 15-12-2014 υπεγράφη από τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος κ. ΜΑΝΙΑΤΗ η ΑΔΑ: BT190-ΛΑΨ.
Έκτοτε ακολουθήθηκαν και άλλες ενέργειες, όπως η απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών κ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ να υπογράψει τελικά την παραχώρηση του θαλάσσιου χώρου.
Στις 25-4-2016 με την ΑΔΑ:65887-ΠΟΒ στην ΣΑΕΠ 066 εντάχθηκε από την Περιφέρεια του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το έργο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΩΝ ΑΚΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ» ύψους 800.000€.
Η προκήρυξη του έργου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ που έγινε στις 6-2-2018 και στις 13-3-2018 προέκυψε ο μειοδότης του έργου «ΑΧΑΪΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ».
Ανεξαρτήτως όλων αυτών και πολλών άλλων, πιστεύω με τη συμβολή όλων, ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί και θα λύσει τα χρόνια προβλήματα της Παραλίας.

amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: