Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας για την εξαγγελία αναβάθμισης του ανοιχτού κολυμβητηρίου


Το πολυπόθητο έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση-Εξοικονόμηση ενέργειας» για το Ανοικτό Κολυμβητήριο Ιτέας είναι πια γεγονός. Τη χρηματοδότηση του έργου με ποσό 337.000 ευρώ, με βάση τη μελέτη που υπέβαλε ο Δήμος Δελφών και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, μέσω του προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανακοίνωσε χθες ο βουλευτής Φωκίδας, κος Ηλίας Κωστοπαναγιώτου.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας είναι το μοναδικό κολυμβητήριο στην ευρύτερη περιοχή, που τα τελευταία 5 χρόνια, λειτουργεί όλο το χρόνο με τη στήριξη του Δήμου Δελφών.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είναι ένα από τα πλέον ιστορικά αθλητικά σωματεία, το μοναδικό στην περιοχή που ασχολείται με τα αθλήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης. Απασχολεί δε, περίπου 150 αθλητές, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ενώ κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 300.
Η διαρκής λειτουργία του κολυμβητηρίου, σταδιακά, όλο αυτό το χρονικό διάστημα έδωσε την ώθηση στον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας να στοχεύει ολοένα και περισσότερο στην αγωνιστική δραστηριότητα, η οποία εκτυλίσσεται κυρίως από Σεπτέμβριο έως Ιούλιο. Ο αριθμός των αθλητών - μελών κάθε χρόνο αυξάνεται και ήδη σχεδιάζεται η δημιουργία ακόμη ενός τμήματος, αυτού της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Πλέον, η καλοκαιρινή περίοδος είναι απλά μία περίοδος εκμάθησης και προετοιμασίας και όχι η κύρια δραστηριότητα του σωματείου.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας θεωρείται πόλος έλξης για προετοιμασίες ομάδων και αγώνες, όπως το καθιερωμένο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης Pythia Cup.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας είναι μια αθλητική εγκατάσταση, η οποία πρέπει να στηριχτεί για την προώθηση των αθλημάτων του υγρού στίβου στο Δήμο Δελφών και ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είναι μια ιδέα αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων. Δεν υπάρχει κάτοικος της περιοχής που να μην υπήρξε μέλος της ιδέας αυτής, από το 1961 και μετά.
Κάθε δημοτική αρχή οφείλει να στηρίζει όλα τα αθλητικά σωματεία, την αθλητική ιστορία και την προσπάθεια που γράφει εκ νέου ιστορία.
Η στήριξη της έννοιας του αθλητισμού σε έναν τόπο δεν είναι κάποιες πεταμένες χιλιάδες ευρώ για ιδιοτελείς σκοπούς, είναι επένδυση προς τη νεολαία μας και πολιτισμός.
Εκ μέρους του ΔΣ
Αναγνωστάκου Σοφία
Πρόεδρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια σε ολους οσους επενδυουν στο κολυμβητηριο καθως και στους προπονητες.αναβαθμιζει την περιοχη. Δινει δυνατοτητες σε μικρους και μεγαλους.λιγο προσοχη σε μικρες λεπτομερειες (καρεκλες τεντες).σουπερ η ενεργειακη αναβαθμιση
Μπραβο σας