Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΛΕΙ ΠΕΓΚΥ ΚΑΙ ΝΑΝΣΥ!




Με την μεγάλη εμπειρία στην Αναστήλωση εκκλησιαστικών μνημείων (Μητρόπολη Άμφισσας, Μεταμόρφωση Σωτήρος Γαλαξίδι, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Άμφισσα, Αγίου Νικολάου και κυρίως μετά από πυρκαγιά (Μονή Βαρνάκοβας),  ο πρόεδρος της Γαλλίας καλεί εσπευσμένα τις δύο σιδηρές κυρίες της Φωκίδας για να συνδράμουν στην  αναστήλωση της διάσημης σε όλους μας Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί.
Μετά από αυτοψία με τη Διεύθυνση Αναστήλωσης, τη Διεύθυνση Συντήρησης και την Ε.Φ.Α. Φωκίδας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γαλλίας, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Παρίσι διαπιστώθηκε πως η παθογένεια του ναού είναι τεράστια και οι ζημιές από την φωτιά  απίστευτες!
Με τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη της Βουργουνδίας , και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Ρωμαιοκαθολικών Μνημείων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Οίκου Gucci,   θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης  από την έμπειρη  Ελληνική Αντιπροσωπία  καθώς  οι προηγούμενοι που επιχείρησαν ήταν άχρηστοι και αντί  να την επισκευάσουν προκάλεσαν πυρκαγιά η οποία οδήγησε σε κατάρρευση της οροφής και του κεντρικού οβελού της εκκλησίας πριν μερικές ημέρες, στις 15 Απριλίου 2019.
Η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού πάντα βγάζει υπέροχα αποτελέσματα!
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας πως πριν από την εμφάνιση του Χριστιανισμού στην Γαλλία, στην θέση που είναι σήμερα η Παναγία των Παρισίων, υπήρχε Ρωμαϊκός ναός αφιερωμένος στον θεό ΔΙΑ…
ο οποίος είναι και ο βασικός ύποπτος για τους χθεσινούς κεραυνούς στην Ακρόπολη που προκάλεσαν τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων….
Μύρκας


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπηρετείτε την αντικειμενική δημισιογραφια η λασπολογειτε....? ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ώπα ρε θιγμένε-η. Όλη η σοβαρή δημοσιογραφία της Ελλάδας στον Μύρκα έχει βασιστεί. Παρακολουθείς ανελλιπώς ότι γράφει και είχες την εντύπωση ότι κάνει δημοσιογραφία και μάλιστα αντικειμενική και τώρα έπεσες απο τα σύννεφα. Μπάς και το έχεις μπερδέψει το πράγμα. Άσε το παιδί να προσπαθεί να κάνει χιούμορ και ας μην είναι του γούστου σου. Άσε που νομίζω ότι μπορεί και να ξέμεινε από δουλειά ή και να κάνει πλάγια προεκλογική διαφήμιση. Έτσι επιβιώνει κάποιος στην Φωκίδα; Πού και απο που ζεις εσύ;