Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Καλοκαίρι την Μεγάλη Πέμπτη - Πού θα έχουμε 30άρια

Τους 30°C αναμένεται να πλησιάσει ο υδράργυρος σήμερα  Μεγάλη Πέμπτη στη Δυτική και Νότια Ελλάδα.   




Και στην Αττική η θερμοκρασία ανεβαίνει ενώ παραμένει σε αυξημένα επίπεδα η αφρικανική σκόνη.    

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπειου, την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας.   

Σποραδικές και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 24, στα δυτικά ηπειρωτικά από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 21, και στην Κρήτη από 16 έως 28 και τοπικά στα νοτιοανατολικά του νησιού έως 30 με 31 βαθμούς.   

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.   

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως από το μεσημέρι θα είναι τοπικά πυκνότερες. Η πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.   

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως από το μεσημέρι θα είναι τοπικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. 

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.   

Ο προγνωστικός χάρτης δείχνει τις αναμενόμενες μέγιστες τιμές θερμοκρασίας τη Μ. Πέμπτη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: