Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Energie et Vérité (όπως "Ενέργεια και Αλήθεια")


Αλήθειες για τα αιολικά Πάρκα
μιας και οι Δελφοί με το υπέροχο τοπίο τους "επελέγησαν" να σώσουν το κλίμα του πλανήτη...


https://www.energieverite.com/post/lancement-du-collectif-%C3%A9nergie-v%C3%A9rit%C3%A9
http://www.viapl.fr/creation-du-collectif-energie-et-verite/

Μία ομάδα προσωπικοτήτων, οικονομολόγων και επιστημόνων, ιδρύθηκε πρόσφατα, στην Γαλλία, με σκοπό να αναδείξει το πώς η προσπάθεια μετάβασης σε περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχει υποκλαπεί ή ιδιοποιηθεί από την αιολική βιομηχανία, που μετά τόσα χρόνια ύπαρξης, επιδοτήσεων και διαφημίσεων δεν έχει κατορθώσει να αποδείξει ότι είναι χρήσιμη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η ιδρυτική πράξη αυτής της ομάδας, τα αιολικά:

  • Δεν έχουν αντίκτυπο σε μείωση εκπομπών αερίου θερμοκηπίου
  • Βλάπτουν την οικονομία, αυξάνουν το έλλειμμα και καταστρέφουν την απασχόληση
  • Θέτουν σε κίνδυνο την βιοποικιλότητα με ζημιές στην πανίδα και ρύπανση της γης
  • Υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και βλάπτουν την υγεία κατοίκων
  • Μειώνουν αξίες ακινήτων, καταστρέφουν τοπία και μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά
Παρακολουθώ και μεταφέρω εδώ, από το 2010, στοιχεία για τον αιολικό κλάδο, βασικά από πληροφορίες, μελέτες και πρωτογενή στοιχεία από την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιρλανδία, το Η.Β. και ό,τι λίγα βρεθούν στην Ελλάδα. Συν την εντελώς κοινή λογική και στοιχειώδεις γνώσεις Λυκείου, άντε και τίποτα λίγο πιο εξειδικευμένο.  Και αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, σαν συμπέρασμα του τι έχω δει, είναι ότι τα αιολικά:
  1. Πράγματι, δεν έχουν σχέση με οποιαδήποτε μείωση εκπομπών CO2 ή "αερίων ρύπων"
  2. Είναι ενεργειακά και ηλεκτροδοτικά ασήμαντα
  3. Είναι ένας κεφαλικός φόρος και καταστρέφει την οικονομία και την απασχόληση
  4. Μετατρέπουν "φύση" σε σκουπιδότοπους
  5. Κανείς δεν τα θέλει στον τόπο του -- πλην λίγων λαδωμένων και αρκετών ηλιθίων
Ο αιολικός κλάδος είναι κλάδος ψευτών και "νόμιμων" απατεώνων:  Όλη τους η προσπάθεια έγκειται στο να κρύβουν τις επιδοτήσεις, να κοροϊδεύουν τους πάντες με στοιχεία-μαϊμούδες και να λαδώνουν νόμιμα ή παράνομα όποιον είτε τους βοηθάει, είτε τους εμποδίζει.  Και φυσικά, να καταστείλουν,  με τον απόλυτο έλεγχο των Μέσων Μαζικής "Ενημέρωσης" την όποια φωνή στοιχειώδους ενημέρωσης.  Μιλάω με δημοσιογράφους για διάφορα θέματα... Και για την αιολική απάτη. Οι πιο μορφωμένοι, καταλαβαίνουν και συμφωνούν 100%. Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να γράψει -- και όσοι ακουμπάνε το θέμα, γράφουν μόνο για τις "περιβαλλοντικές ζημιές", ποτέ για τα οικονομικά ή τα ενεργειακά, τζιζ...

Σας ενδιαφέρει μήπως μόνο το περιβάλλον;  Μα το ΣτΕ, θυμίζω, είπε περί το τέλος του 2017, στην απόφασή του για τα αιολικά Κοπελούζου/ΕΝΕΛ στην Νότια Εύβοια, "δεν πειράζει που κάνουν ζημιά στο περιβάλλον, αφού σώζουν το Κλίμα". Ααα, ναι; Και τι χρώμα έχει το Κλίμα;

Οι αιολικοί είναι "νόμιμοι" απατεώνες, όσο υπάρχουν ορδές ηλιθίων που ψηφίζουν κόμματα που πέρασαν τον Νόμο Μπιρμπίλη (Γερμανικός Νόμος EEG), αλλά να, που και ο Σύριζα, που τότε δεν ψήφισε τον Νόμο Μπιρμπίλη, τώρα έχει ξεβρακωθεί και στα τέσσερα υπέρ του "Ελντοράντο των ΑΠΕ". 

Βέβαια το κόμμα στην Γερμανία που μοιάζει με την ΝΔ αρχίζει και εκφράζει επιφυλάξεις... Για να δούμε...  Μάλλον θα προβιβαστούμε και εμείς, αφού θα έχει γεμίζει η χώρα... Και τότε, με 10 δις ετήσιες επιδοτήσεις σε Γερμανικά αιολικά, μπορεί και να μας διαγράψουν κανένα ...100άρι από το χρέος. Το ίδιο είναι για αυτούς, δεν θα τα παίρνουν σε τόκους, αλλά σε ...ΕΤΜΕΑΡ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μας βάζει πηγές Γαλλικά, κείμενα και λίστες με επιστήμονες που λένε όσα αναπαράγεις. Τα έχεις βάλει και στα Αγγλικά και έχεις βάλει και μετάφραση κάποιων πραγμάτων αλλά εμείς θέλουμε να πιστέψουμε τον Κο Αντιδήμαρχο, τον προεδράρα του χωριού, τον παπαγάλο του καφενείου που του έχουν τάξει να ρίξει τα μπετά, που μας λένε ποσο καλά είναι τα αιολικά και ότι δεν ενοχλούν τον τουρισμό. Ενώ σε κανένα σημείο του κόσμου δεν υπάρχει τουριστική περιοχή με θέα αιολικά, ενώ όλες οι επίσημες πηγές λένε όπου βάλεις αιολικά ξέχνα τον τουρισμό, μας έβαλες ακόμα και τον Τράμπ (τί ξέρει αυτός απο μπίζνες σε σχέση με τον κυρ Μήτσο στο καφενείο και τον Αντιδημαρχάρα μας) που λέει "βάλανε αιολικά που φαίνονται απο το σπιτι σου, συγχαρητήρια το σπίτι σου μόλις έχασε το 75% της αξίας του", αλλά δεν έκανες μία δωρεά στο Σύλλογο. Τί θες τώρα να σου πούμε, δεν διάβασες την μελέτη που έλεγε ότι ο μέσος άνθρωπος δεν απέχει καθόλου απο τον πίθηκο όσον αφορά την αντίληψη του άμεσου συμφέροντος σε σχέση με το συμφέρον σε βάθος χρόνου; Εσύ δεν το διάβασες, οι αιολικάδες όμως το έχουν διαβάσει. Όπως και ο αντιδημαρχάρας μας τουλάχιστον.