Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ Ε.Β.Ε Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Δ.Χ




ΑΜΦΙΣΣΑ, 07/02/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας  Βασίλειος Γ. Αυγερινός, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις του «Συνδέσμου Οδικών Μεταφορέων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης Νομού Φωκίδας», η πλειοψηφία των μελών του οποίου, εργάζεται με εργολαβικές συμβάσεις, μεταφέροντας βωξίτη από τις περιοχές εξορύξεων στη σκάλα φόρτωσης στην Ιτέα, για λογαριασμό της Εταιρείας «ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.».

     Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή των νέων συμβάσεων, η Εταιρεία ζήτησε περικοπή στα κόμιστρα, γεγονός που μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα επιφέρει στους αυτοκινητιστές, στις οικογένειές τους και στην ασφάλεια μεταφοράς του μεταλλεύματος.
     Με δεδομένο το βιοποριστικό επάγγελμα των αυτοκινητιστών, την υπέρμετρη φορολόγησή τους και την αύξηση του κόστους συντήρησης των οχημάτων τους, είναι προφανές ότι, οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τα πραγματικά γεγονότα, όπως η πολυετής συνεργασία του Σωματείου των αυτοκινητιστών με την Εταιρεία, το οικονομικό μέγεθος της Εταιρείας, αλλά και την ίδια τη Φωκίδα, ο ορυκτός πλούτος της οποίας αποτελεί το αντικείμενο του όλου θέματος.

     Η επίλυση της εν λόγω διένεξης πρέπει να αναζητηθεί άμεσα. Η χρησιμοποίηση οχημάτων από γειτονικό νομό σε αντικατάσταση αυτών των συμπατριωτών μας αυτοκινητιστών, δεν είναι προδήλως η ενδεδειγμένη ηθική λύση και σίγουρα, αντίκειται και στην πάγια θέση του Επιμελητηρίου Φωκίδας, που δεν είναι άλλη από την προάσπιση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων των επιχειρηματιών και των εργαζομένων της περιοχής μας. 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: