Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Θα γέμιζαν κοκαΐνη τα πιο ακριβά στέκια Νοτίων Προαστίων και Μυκόνου


Υψηλές διασυνδέσεις είχε ο Αλβανός Κροίσος με τις επιχειρήσεις φυσικού αερίου που έφερνε υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη κατευθείαν από την Λατινική Αμερική, την αποθήκευε ο Τρικαλινός επιχειρηματίας και την «έσπρωχνε» με ειδικές κρύπτες στα καθίσματα του αυτοκινήτου του ένας τρίτο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.
Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση, επανατυποποίηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια παράνομη αγορά των ναρκωτικών.
AdTech Ad
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιηθήκαν σε Αττική και Καρδίτσα, συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, 4 Αλβανοί, ηλικίας από 34 έως 56 χρονών και ένας 61χρονος πολύ γνωστός Τρικαλινός επιχειρηματίας ως ο «αποθηκάριος» της οργάνωσης, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 37χρονος Έλληνας, συνεργός των συλληφθέντων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 92.000 ευρώ, δύο πιστόλια και μία κυνηγετική καραμπίνα.
Ειδικότερα, από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, εξακριβώθηκε ο πολυεπίπεδος τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και οι διακριτοί ρόλοι των μελών της στη διακίνηση των ναρκωτικών.
Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν ο 53χρονος Αλβανός Κροίσος με επιχειρήσεις φυσικού αερίου και όχι μόνο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή της, την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης κατευθείαν από την πηγή για την απόλυτα υψηλή καθαρότητά της και την καθοδήγηση των μελών στην περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά. Μάλιστα για την πιστότητα της καθαρότητας των ναρκωτικών, υπήρχαν πάνω στα δέματα τα αυθεντικά λογότυπα με το «κουνελάκι» του playboy που χρησιμοποιεί το καρτέλ των παραγωγών από την Λατινική Αμερική.
Τα λοιπά μέλη της οργάνωσης, τα οποία και συνελήφθησαν, είχαν αναλάβει τη φύλαξη των ναρκωτικών σε ειδικούς χώρους στην Αττική και την Καρδίτσα, τη μεταφορά και τη συγκέντρωση των χρημάτων που προέρχονταν από τη διακίνηση. Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο 37χρονος συνεργός τους ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των οχημάτων μεταφοράς και την κατασκευή σε αυτά, ειδικών κρυπτών.
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 14 Ιουνίου 2017 σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη ο 35χρονος Αλβανός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού, 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν πεντακάθαρη κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 10 κιλών και 660 γραμμαρίων, που θα κατέληγε σε στέκια των Νοτίων Προαστίων και της Μυκόνου για τα πλέον ακριβά και απαιτητικά γούστα.
Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, ο 35χρονος είχε παραλάβει τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, από αποθήκη που βρίσκεται στην Καρδίτσα και ανήκει στον 61χρονο Τρικαλινό επιχειρηματία, οποίος συνελήφθη με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας και του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας.
Στο πλαίσιο των νομίμων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της οργάνωσης σε Αττική και Καρδίτσα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 21 κιλών και 480 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 92.451 ευρώ, 860 Στερλίνες Σκωτίας και 30 λίρες Αγγλίας, δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 220 γραμμαρίων, δύο πιστόλια και κυνηγετική καραμπίνα, 63 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Σημειώνεται, ότι τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι ανέρχονται τουλάχιστον σε 800.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την 15 Ιουνίου 2017 στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η δουλειά για την Δίωξη Ναρκωτικών δεν τελειώνει εδώ, αφού οι διασυνδέσεις του Αλβανού «εγκέφαλου» λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην Ευρώπη είναι μεγάλες και εικάζεται πως η υπόθεση αυτή έχει πολλές ακόμα πτυχές να φωτίσει. Αποτελεί πάντως σίγουρα μία από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις εξάρθρωσης καλά οργανωμένου δικτύου διακίνησης κοκαΐνης κατευθείαν από την Λατινική Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: