Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Αγωνία τέλος - Σήμερα η η ανακοίνωση των βάσεων


Το πρωί της Τετάρτης στις 10:00 θα γίνει η ανακοίνωση των βάσεων των σχολών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και θα δοθεί τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.


Ενώ αναμένονται αρκετές εκπλήξεις αφού για πρώτη φορά ίσχυσε το νέο σύστημα εξετάσεων με λιγότερα μαθήματα, εκτιμάται ότι οι Ιατρικές σχολές θα ανέβουν ενώ πτώση θα παρουσιάσουν οι Παιδαγωγικές.
Συγκεκριμένα, στο πεδίο με τις σχολές υγείας, τις ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές κ.λπ. οι βάσεις, θα έχουν άνοδο σε σχέση με το 2015. Και αυτό γιατί οι αριστούχοι στο πεδίο αυτό είναι σημαντικά περισσότεροι από πέρσι σε βαθμό τέτοιο που κανένα από τα άλλα δεδομένα δεν μπορεί να φρενάρει την άνοδο. Ωστόσο στο «σκαρφάλωμά» τους δεν θα μπορέσουν να «αναμετρηθούν» με τις αντίστοιχες βάσεις των σχολών αυτών το 2014.
Η δεύτερη εκτίμηση αφορά το 4ο πεδίο, στο οποίο συνωστίζονται τα Παιδαγωγικά Τμήματα (Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί), όπου θα έχουμε, κυρίως στα περιφερειακά τμήματα, πρωτοφανή πτώση, η οποία δεν συνδέεται τόσο με τις επιδόσεις των υποψηφίων του πεδίου όσο κυρίως με τη θετική (για τους υποψήφιους) αντιστοιχία θέσεων εισακτέων και υποψηφίων.

Από τις 11:00 τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου - Τι απαιτείται

Στις 10:00, ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε συνέντευξη τύπου θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι περίπου 100.000 υποψήφιοι θα μπορούν από τις 11 το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου.
Για να έχουν πρόσβαση απαιτείται:
1) ο οκταψήφιος κωδικός αριθμός τους
2) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Ονομα- Επώνυμο - Πατρώνυμο- Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας.
Ακόμη στις 11 το πρωί θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: