Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Τα «μαζεύει» η ΝΔ για τις άδειες μπροστά στην κατακραυγή και αποδέχεται το όποιο αποτέλεσμα της δημοπρασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέος ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ Μητσοτάκη


Η επικοινωνιακή γκάφα στη ΝΔ επί ημερών Μητσοτάκη τείνει να γίνει θεσμός. Πληροφορίες θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση να αλλάζει πλεύση ως προς το νέο τηλεοπτικό τοπίο που θα προκύψει μετά το διαγωνισμό, ασχέτως αν μέχρι πρότινος η γραμμή του κόμματος ήταν πως δεν θα αποδεχτεί τα αποτελέσματα της δημοπρασίας.
Η πολιτική που παράγει η Νέα Δημοκρατία με επικοινωνιακές κορώνες και υπερθεματισμούς, που στο τέλος καταλήγουν σε κυβιστήσεις, έχουν προκαλέσει σύγχυση στην κοινή γνώμη, αλλά κυρίως στην εκλογική της βάση. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι ο τρόπος που εν τέλει χειρίστηκε το ζήτημα με τις offshore.
Έτσι και τώρα, λοιπόν, πληροφορίες αναφέρουν πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προτίθεται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, αφού η ηγεσία έγινε δέκτης ψιθύρων που έκαναν λόγο για μη ρεαλιστική αντιπρόταση.
Συγκεκριμένα, στην ηγετική ομάδα της ΝΔ διαμηνύθηκε εντόνως ότι δεν γίνεται να εξαγγέλλει πως όταν γίνει κυβέρνηση θα ανακαλέσει τις προς δημοπράτηση άδειες, με δεδομένο ότι θα έχουν καταβληθεί υπολογίσιμα ποσά για την απόκτησή τους. Αν και εφόσον αυτό γινόταν πράξη, τότε, εκτός από την εικόνα μπάχαλου που θα προκαλούσε στο τηλεοπτικό τοπίο, θα προκαλούσε έντονη δυσαρέσκεια σε όσους πλήρωσαν αδρά για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια. Εδώ, βέβαια, προκύπτει και το ερώτημα του πώς θα αποζημιώνονταν σε αυτήν την περίπτωση οι νέοι καναλάρχες, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Έτσι, η ΝΔ θα αναγκαστεί να τα… μαζέψει για άλλη μια φορά και να ανασκευάσει τις δηλώσεις της. Βέβαια, αναμένεται να επιμείνει στην καταγγελτική ρητορική, περί διαγωνισμού-παρωδίας που θυμίζει Big Brother, αλλά, διαβεβαιώνοντας ότι θα αποδεχθεί το σημερινό αποτέλεσμα, κλείνει ταυτόχρονα το μάτι σε νέους επίδοξους καναλάρχες.
 koutipandoras

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΓΗ ΔΙΑΒΑΧΕΤΕ