Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Φωτογραφίες από την φωτιά στο Γαλαξίδι.(ανανεώθηκε)




Πέμπτη 25 Αυγούστου 14:00


Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Ιτέας- Γαλαξιδίου λίγο πριν το Γαλαξίδι στην θέση "Αλεπού".
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν.Φωκιδας με τα κλιμάκια Ιτέας και Πολυδρόσου, το κλιμάκιο της Αμφίκλειας καθώς και ένα αεροπλάνο τύπου Canader. Στην προσπάθεια συμμετέχουν με δυνάμεις τους η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το αντίστοιχο τμήμα Προστασίας του Πολίτη της Αντιπεριφέρειας Ν.Φωκίδας.
Η κατάσβεση γίνεται με πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των ανέμων που επικρατούν, ενώ στο σημείο βρίσκεται από νωρίς ο Δήμαρχος Δελφών με Αξιωματούχους της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
 Στο σημείο της πυρκαγιάς μόλις κατέφθασαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τα οποία επιχειρούν συνεχόμενα για την κατάσβεσή της. Όλα τα κλιμάκια παραμένουν εδώ με πεζοπόρα τμήματα

Εκ της Δ/σης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας
Δήμου Δελφών



Η φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη το πρωί στην τοποθεσία «Αλεπού» στο Γαλαξίδι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην ίδια ευρύτερη περιοχή η οποία όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα με την πλήρη κατάσβεσή της. Το πρωί της Πέμπτης και ώρα περίπου 10:00, περιοχή ξέσπασε νέα φωτιά  σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο της  φωτιάς της Τετάρτης, και η οποία μετακινήθηκε μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο προς τις καμένες περιοχές της προηγούμενης μέρας.   Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε και σε αυτή την περίπτωση ακαριαία χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και η νέα φωτιά τέθηκε  σύντομα σε μερικό έλεγχο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ήταν 11 οχήματα της πυροσβεστικής (ακόμα και από Λιβαδειά είχαν έρθει) με 32 πυροσβέστες και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς και 2 με 3 αεροπλάνα τύπου Καναντέρ. Είχαν και την άμεση βοήθεια της φιλοδασικής Γαλαξίδίου αλλά και βυτίων νερού ιδιωτών.

Σήμερα Παρασκευή η φωτιά έχει σβήσει ολοσχερώς αλλά παραμένουν προληπτικά τμήμα της πυροσβεστικής  


κλίκ για μεγάλες














































































Από την φωτιά στο Γαλαξίδι πάλι μετά από κεραυνό στις 30-06-2015


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρέθηκα και γω κατα τις 10 το πρωί εκεί. λίγο μετά την εναρξη της φωτιάς.
'Ενα σφίξιμο και μια εγρήγορση.... Τά παιδια της πυροσβεστικής παλεύαν στην πλαγιά 15 μέτρα δεξιά απο τη στάνη του κυρ Γιάννη για την κατάσβεση και οργανόνωνταν για το χειρότερο λόγω του αέρα.
Ένοιωσα όμως μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ και μελαγχολία, όχι για τη φωτιά αλλά για το "σκουπιδότοπο" πάρκινγκ που πατούσα, όπως πατουσαν και όσοι παρευρέθηκαν στο σημείο, απο Δημοτικους άρχοντες, συμβούλους, παρατρεχάμενους και ιδιώτες. Έχουμε αποδεχθεί τα παντός είδους σκουπίδια ως φυσικό περιβάλλον πλέον? (Φωτο 37,38,56,58.)
Ελπίζω ο Θανάσης (ο Δήμαρχος και κάποτε πρόεδρος της Ελιάς) να ευαισθητοποιηθεί και να "τρέξει" μερικούς εκει στο Γαλαξίδι που το παίζουν "παράδοση" και να καθαρίσουν αυτό το χάλι και τον ωχαδερφισμό.
φιλικά
---γηϊνοανέβατος---

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΣΚΑΤΑ ΣΑΙΖΟΝ.