Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΣ ΠΑΛΗ. ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΜΑΡΜΑΤΑΚΗ


                                             Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο    Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α                                                                                                                  -                                                                                 Γαλαξίδι 30 Αυγούστου  2016
Ευσταθίου Μαρματάκη                                       Προς το                                                                           Γαλαξίδι θέση Κεραμού                                       Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού                                                    Τ.Κ. 33052                                                               Υφυπουργό κ. Χαράλαμπο- Σταύρο  Κοντονή                                                                             smarmatakis@gmail.com   

Θέμα   Παγκράτιος  πάλη

Κύριε Υπουργέ , όπως είναι γνωστόν το άθλημα της Παγκρατίου πάλης δε συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των αθλημάτων των Ολυμπιακών αγώνων.                                                                           
Από τη στιγμή όμως που αυτό γίνεται επισήμως  όχι μόνο στην Ελλάδα  και  στα Βαλκάνια αλλά  και στην Ευρώπη , με διεξαγωγή Πανευρωπαϊκών αγώνων , τότε η επίσημος πολιτεία  όχι μόνο θα πρέπει να ηγείται  από απόψεως οργάνωσης  για τη μετάβαση , διαμονή και επιστροφή της αποστολής  αλλά και  να είναι παρούσα  στους αγώνες  με αθλητική ή πολιτική εκπροσώπηση   ,για να συμβάλλει τα μέγιστα στην ηθική συμπαράσταση των αγωνιζομένων αθλητών .
Οι αθλητές μάλιστα της επαρχίας  που μένουν σε χωριά ή μικρές κωμοπόλεις  , τα χαμένα ταλέντα , υποβάλλονται σε πολύ μεγαλύτερες θυσίες από εκείνες των αθλητών  του κέντρου . Οι δε οικονομικές  επιβαρύνσεις των οικογενειών τους  είναι δυσβάστακτες , λόγω μεταβάσεως σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις για προπόνηση  των παιδιών τους  .
Κύριε Υπουργέ μπορεί το συγκεκριμένο άθλημα να μην έχει ενταχθεί στον κατάλογο των αθλημάτων των Ολυμπιακών αγώνων , το  μάτι όμως  ενός  έμπειρου προπονητή στους αγώνες θα διακρίνει αμέσως τις δυνατότητες ενός ταλέντου  για  τη … μεταπήδησή του  σε παρεμφερές άθλημα όπως η Ελληνορωμαϊκή πάλη .                                                                                                                 
Με τη διεξαγωγή λοιπόν του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Παγκράτιο πάλη στην Ιταλία , αρχές Νοεμβρίου  , εκτός αν αναβληθεί λόγω του σεισμού , δίνεται η ευκαιρία  στην πολιτεία  να δείξει αυτό που πρέπει να είναι και να ηγηθεί της αποστολής .
Στους έμπειρους  δε προπονητές  θα δοθεί η δυνατότητα να διακρίνουν την κλίση των ταλέντων , να τα αναλάβουν και με την πρέπουσα προετοιμασία να αναδείξουν τη νέα … φουρνιά ολυμπιονικών στο άθλημα που θα τα κατατάξουν .                                                               
 Ελπίζω ότι η πρόταση αυτή ενός ΕΛΛΗΝΑΡΑ φιλάθλου που από την παιδική του ηλικία , δεκαετία του 50΄,βρισκόταν στο Παναθηναϊκό στάδιο  και στο γυμναστήριο του Εθνικού για την πάλη , με συμπαράταξη όλου του φίλαθλου κόσμου θα βρει στο πρόσωπό σας  πλήρη κατανόηση και ανταπόκριση .   Ο αθλητισμός που δημιουργεί και σφυρηλατεί αδαμάντινους χαρακτήρες πρέπει να προασπιστεί , διασφαλιστεί και διαιωνιστεί .   
Σε σας εναπόκειται κ. Υπουργέ που με τις πρέπουσες και άμεσες αποφάσεις σας  θα συμβάλετε στο σκοπό αυτό  .
                                                                                            Ευστάθιος Μαρματάκης                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: