Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Θερινό Σχολείο στους Δελφούς









Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και το Ευρενητικό Κέντρο "Αθηνά" στην Ξάνθη, διοργανώνουν Πανεπιστημιακό Θερινό Σχολείο από 30 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου του 2015 στους Δελφούς.

Το Θερινό Σχολείο έχει αντικείμενο τις Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά και στον Τουρισμό ( Digital Technologies in Cultural Heritage & Tourism). Την διεύθυνση του σχολείου την έχει ο συμπατριώτης μας καθηγητής Γιάννης Λυριτζής ενώ συμμετέχουν 15 καθηγητές Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων και 33 φοιτητές κυρίως αλλοδαποί

Πρόκειται περί πιστοποιημένου σχολείου ( πέντε πιστωτικές μονάδες) και περιλαμβάνει σειρά μαθημάτων στην αγγλική γλώσσα καθώς επίσης και διαλέξεις και εργαστηριακά μαθήματα με φορητές συσκευές όπως και εργασία πεδίου σε τοποθεσία που έχει υποδειχθεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας.

Οι διαλέξεις και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος Δελφών (αίθουσα Παπαδημητρίου). Πρόθεση των Συνδιοργανωτών, του Δήμου Δελφών και της Τοπικής Κοινότητας Δελφών είναι να καθιερωθεί το Θερινό Σχολείο σε μόνιμη βάση, δηλαδή κάθε καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σχολείο θεωρείται από τα πρώτα του είδους στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς.

Εκ της Δημοτικής Ενότητας Δελφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: