Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η S&B συγχωνεύεται με την Imerys ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ


Μια κίνηση που καιρό "ετοιμαζόταν" έσκασε πρώτα στον Γαλλικό τύπο και αφορά τη συγχώνευση της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά με τον κολοσσό βιομηχανικών ορυκτών Imerys.
Η Γαλλική εταιρία είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο και εισηγμένη στον CAC 40. Επίσης, ελέγχεται από τρεις οικογένειες βιομηχάνων κατά 55%. 
Μεταξύ αυτών των οικογενειών είναι πλέον και η οικογένεια Κυριακόπουλου, που από τη δεκαετία του 1930 έχει την εταιρία με βασικό παραγωγικό της τμήμα να βρίσκεται στη Μήλο με τα ορυχεία περλίτη, μπετονίτη.



Πλέον ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Imerys, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δραστηριότητες στην Ελλάδα συνεχίζονται κανονικά . 


Λόγω του ότι η εταιρεία είναι εισηγμένη στο γαλλικό χρηματιστήριο έγιναν πρώτα οι ανακοινώσεις εκεί και σε λίγο θα υπάρξει αντίστοιχη ανακοίνωση από την S&B. Η κεφαλαιοποίηση της Imeyrs στο γαλλικό χρηματιστρήριο είναι περίπου 4 δισ. ευρώ και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια Κυριακόπουλου θα ελέγχει το 4,5% των μετοχών της γαλλικής εταιρείας.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Κ» ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος - αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων χθες στην Αθήνα- υπογράμμισε τα εξής: « Οι συζητήσεις με τον γαλλικό όμιλο διήρκεσαν 6 μήνες, αφού στόχος της διοίκησης είναι να διασφαλίσει τη μελλοντική πορεία της S&B και να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία. Θα πρέπει να τονίσω ότι οι δραστηριότητες στην Ελλάδα συνεχίζονται κανονικά χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της εταιρείας. H απορρόφηση αφορά τον όμιλο εκτός από τους βωξίτες». Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κυριακόπουλο η αξία της συμφωνίας θα ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ.



Γιώργος Αλεξάκης
Πηγή:www.reporter.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΗΤΑΝ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ.ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΥΒΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΜΕ ΜΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ Κ.Λ.Π.ΤΩΡΑ Η ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΛΙΓΑΡΧΗ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ.ΗΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΡΑΓΙΑ,ΟΣΟ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΤΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ Κ.........Σ