Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΓΑΛΑΞΙΔΙ... Προβλήματα υδροδότησης


ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ  -  ΠΡΟΤΑΣΗ
    Γαλαξίδι 19 Νοεμβρίου 2014

Ευσταθίου Μαρματάκη                                        Προς το Δήμο Δελφών                                                 Θέση Κεραμού                                                        Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Νάκο                              Γαλαξίδι         Κοιν. -  κ. Δήμαρχο              
Τ.Κ. 33052 
Αντ/ρχο Δημ. Καραγιάννη        
-  Κοιν. Γαλαξιδίου

ΘΕΜΑ.  Προβλήματα υδροδότησης
Κύριε Αντιδήμαρχε, 
όπως είναι γνωστόν , το μοναδικό ίσως έργο για το Γαλαξίδι, από τον  Καλλικρατικό  Δήμο Δελφών , είναι η συνεχής τροφοδότηση με νερό και μάλιστα κατά το μέγιστο χρονικό διάστημα με νερό του Μόρνου. 
Για το στόχο αυτό αλλά και για την ικανοποίηση αιτημάτων για σπίτια που βρίσκονται σε εκτός του Γαλαξιδίου περιοχές καθώς και  σε υψομετρικά σημεία υψηλότερα του επιπέδου της δεξαμενής χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα προωθήσεως του νερού.  Φαίνεται όμως ότι η σε πολλά σημεία τοποθέτηση τέτοιων μηχανημάτων με αποσπασματικό τρόπο και χωρίς τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης έχει φέρει δυσμενή αποτελέσματα . 
Αυτά συνοψίζονται σε έλλειψη νερού για μικρά χρονικά διαστήματα καθώς και στο σπάσιμο περιφερειακών αγωγών ή και στο … δάκρυσμα των βρυσών όταν επανέρχεται ο αρχικός τρόπος λειτουργίας αφού  συγκρατείται αέρας .  Επί πλέον  με τη δημιουργία πρόσθετων πιέσεων  οι μετρητές καταγράφουν, όσο περνάει ο αέρας, κατανάλωση νερού !!!
  Ύστερα από τα παραπάνω θεωρείται επιβεβλημένο εφόσον τα μηχανήματα  διαθέτουν αυτοματισμούς συνεχούς και σταθερής ροής νερού από απόψεως πιέσεως   να γίνει η σωστή ρύθμιση σύμφωνα με τις ανάγκες μας (Τα μηχανήματα που είναι τοποθετημένα στο Μύλο και στον Αϊ Λιά έχουν αυτή τη δυνατότητα) . Εάν όμως  δε διαθέτουν αυτοματισμούς τότε θα πρέπει να τοποθετηθούν πρόσθετα που να διασφαλίζουν τις παραπάνω προϋποθέσεις  καθώς και άλλα εξαεριστικά, στα ψηλότερα σημεία . Σε περίπτωση που οι προαναφερόμενες θέσεις μου θεωρηθούν ελλιπείς ή μη σκόπιμες τότε ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι για την επίλυση των πιο πάνω προβλη-μάτων οι συνέπειες των οποίων και δυσανασχέτηση δημιουργούν στον κόσμο και μεγάλο κόστος επισκευών έχει ο Δήμος το οποίο τελικά πάλι ο κόσμος το πληρώνει 
                                                                                            Με εκτίμηση
                                                                                  Ευστάθιος Μαρματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: