Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Προεξοφλεί συμφωνία με τρόικα και ΣΥΡΙΖΑ το ΧΑ



Το ότι θα βρεθεί τελικά κοινή συνισταμένη αφενός μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου με τους δανειστές μας, προεξοφλεί από χθες το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Ενώ μια σειρά παραμέτρων, όπως οι χαμηλές αποτιμήσεις αλλά και η κερδοσκοπική τακτική των hedge funds, έρχονται να υποστηρίξουν την ανοδική αντίδραση των Blue Chips, με την παρατήρηση πως οι τραπεζικές μετοχές είναι αυτές που σηματοδότησαν την κίνηση.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη που φαίνεται να αξιολογεί θετικά η αγορά αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών (Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου και Α. Τσίπρα. Συγκεκριμένα τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες πως η επαφή θα πραγματοποιηθεί υπό την πίεση των ξένων, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει το αποτέλεσμα, αν… υπάρξει.

Ωστόσο και να μην συνέτρεχαν τέτοιες εξελίξεις, έμπειροι διαχειριστές υποστηρίζουν πως η χρηματιστηριακή συγκυρία ευνοεί ένα ανοδικό trading μέχρι το τέλος του μήνα.

Ειδικότερα μετά από μια μακρά περίοδο αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων και κατοχύρωσης κερδών από τους διεθνείς επενδυτές, που σε πολλές των περιπτώσεων δημιούργησε έντονα φαινόμενα sell off, (αλλά και ελκυστικές αποτιμήσεις), οι επαγγελματίες traders (βλέπε hedge funds) δείχνουν να κάνουν πράξη όσα συζητούσαν πριν από λίγες ημέρες στα στέκια του City και του Λουξεμβούργου.

Υπενθυμίζεται πως κατά τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το reporter.gr οι fund managers παρουσιάζονταν πρόθυμοι να επιδεθούν σε ένα ανοδικό «παιχνίδι» στο ΧΑ με σκοπό το τελευταίο «μεροκάματο» της χρονιάς.



Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: